Barsa - Real, trka za titulom tek počinje!

Remijem Katalonaca u Sevilji, Madriđani su se približili lideru na samo dva boda zaostatka. Pročitajte šta vodeći trio očekuje do kraja sezone i prognozirajte ko će biti prvak.

Fudbal 12.04.2015 | 16:40
Barsa - Real, trka za titulom tek počinje!

Po svemu sudeći, svet će uživati u foto-finišu trke za titulu šampiona Španije.

Od subote uveče, razlika između lidera Barselone i drugoplasiranog Reala je samo dva boda. U subotu ujutro bila je duplo veća, a smanjena je remijem Katalonaca na andalužanskog "neosvojivoj tvrđavi" i rutinskim trijumfom "kraljevskog kluba" nad Eibarom.

U međuvremenu, šampion - Atletiko odigrao je nerešeno sa Malagom i sada za Realom zaostaje sedam bodova, a za Barselonom devet.

Dakle, nije isključeno da ime novog prvaka Primere saznamo tek u poslednjem kolu, 30. maja. Do tada, biće odigrano još sedam ligaških kola, a najveći španski timovi suprotstaviće se sledećim rivalima:

* (d) je oznaka za utakmicu kod kuće, a (g) za meč na strani.

BARSELONA: Valensija (d), Espanjol (g), Hetafe (d), Kordoba (g), Sosijedad (d), Atletiko Madrid (g) i Deportivo (d).

REAL: Malaga (d), Selta (g), Almerija (d), Sevilja (g), Valensija (d), Espanjol (g) i Hetafe (d).

Dakle, obe ekipe gostovaće Espanjolu, s tim da će Barselona putovati i na teren branioca titule, a da će Real 2. maja igrati na stadionu Sevilje, gde domaćin nije izgubio već 32 utakmice.

Naravno, u duhu sporta ne bi bilo pravedno unapred otpisati iz te trke i Atletiko, ali bi njihova odbrana titule u trenutnoj situaciji bila istorijski podvig.

"Jorgandžijama" je sada bodovno bliža Valensija, koja preti crveno-belima sa četvrte pozicije, sa četiri poena zaostatka i odigranom utakmicom manje. Do kraja sezone, pred ekipom Dijega Simeona su još četiri gostovanja i duel sa Kataloncima na Kalderonu. Uz to, poput Barse i Reala, učestvovaće bar još u četvrtfinalu Lige šampiona.

ATLETIKO: Deportivo (g), Elče (d), Viljareal (g), Bilbao (d), Levante (g), Barselona (d) i Granada (g).

Prognozirajte ishod šampionske trke - ko će biti prvak Primere?

Komentari / 0

Ostavite komentar