Рафа: Пауза ми више не смије бити изговор!

Пети тенисер Рафаел Надал изјавио је да вишемесечна пауза због бројних повреда не сме више бити оправдање за лоше резултате.

Тенис 12.04.2015 | 14:20
Рафа: Пауза ми више не смије бити изговор!

Надал је стигао у Монте Карло где ће учествовати на трећем Мастерсу сезоне, истакавши да је свестан да се не налази у доброј форми.

Рафа је навео да има више сумњи због лоших резултата, али се нада да ће успети да побеђује и подигне самопоуздање.

„Ако будем играо као у Мајамију, многи аспекти моје игре неће бити добри. У овом спорту ако играте добро имате више шансе за победу, али уколико играте лоше ваше шансе опадају. У тенису немате никога у близини ко вам може помоћи на терену – сами сте. Добро је када играч побеђује и успева да на терен пренесе своје мисли. Тренинзи су прошли добро, али морате побеђивати у мечевима јер ћете тада јасније видети ствари. Месеци паузе у 2014? То више није изговор. Вратио сам се пре много недеља и нормално је да више сумњате и имате мање самопоуздања ако су околности лоше по вас. Потребно је да повратим самопоуздање и повратићу га“, рекао је Надал.

Мастерсом у Монте Карлу који стартује у понедељак почиње сезона шљаке која ће трајати закључно са Ролан Гаросом, а која је Надалова омиљена подлога.

„Узбуђен сам што почињем сезону на шљаци, подлози на којој се осећам боље. Надам се да ћу подизати самопоуздање, меч по меч. Истина је да сам одиграо мало мечева у односу на претходне године, уз мање добрих резултата и више сумњи које обично имам пред сезону шљаке. Дајем све од себе да идем у правом смеру, важно је да играм добро и будем на довољном нивоу за такмичење. Ако будем на нивоу претходних година, све ће ићи добро“, додао је Шпанац.

Он се ове године вратио на терен после вишемесечне паузе због повреде, али за више од три месеца није успео да пронађе форму коју је желео.

„Морам прихватити чињеницу да сам губио у уводним рундама на неким турнирима. Сада морам да радим напорно како бих скупио рангирајуће поене јер свашта може да се деси. Морам бити спреман и у исто време напорно тренирати. Сваки меч, сваки тренинг је веома важан и мислим да је најбоље у тенису ићи корак по корак. Надам се да ће бити више позитивних него негативних утисака – не знам како ће све ићи, надам се да ћу играти на уобичајеном нивоу и да ћу се осећати добро“, навео је ’Бик са Маљорке’.

Лоши резултати од повратка на терен проузроковали су да Рафа падне на пето место АТП листе.

„Сада сам слабије пласиран и то би могло да значи да ће бити теже победити остале играче – постоје фактори које треба узети у обзир. Не знам како их могу поправити јер тренинзи нису исти када побеђујете и када сте нервозни и пуни адреналина. То тренутно осећам на терену. Осетиће се промена у Монте Карлу после Мајамија јер морам ићи корак по корак. Па ћемо видети...“, закључио је Надал.

Надал је слободан у првом колу Монте Карла, док га у другом вероватно чека Доминик Тим. Шпанац се налази у половини жреба коју води Новак Ђоковић и њихов меч могућ је у полуфиналу.

Мастерс у Кнежевини почиње у понедељак и игра се за наградни фонд од 3.288.530 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар