Мурић: Биће пет дербија на ''једну лопту''!

Кошаркаш Партизана Едо Мурић рекао је да једва чека да почну утакмице против Црвене звезде у полуфиналу плеј-офа АБА лиге, јер је његов тим доста напредовао у односу на почетак сезоне.

Кошарка 12.04.2015 | 19:40
Мурић: Биће пет дербија на ''једну лопту''!

"Били смо некомплетни, после су дошли Павловић, Мачван и Милосављевић, тројица најискуснијих играча. Они нам много значе, донели су сигурност на коју ми млади можемо да се ослонимо. Дошао је нови плејмејкер и сада је многе лакше играти", рекао је Мурић за Спортнетворк.

Он је додао да црно-бели комплетни дочекују полуфиналну серију.

"Имали смо неколико повређених играча, који су се опоравили. Млађи кошаркаши попут Маринковића, Андрића и Милутинова су много напредовали у односу на почетак сезоне и они ће нам много значити. На сваком тренингу нешто ново научимо, како од играча, тако и од тренера, много смо зрелији и једва чекам да почне плеј-оф", поручио је Мурић.

Бивши кошаркаш Крке каже да је као мали пратио утакмице вечитих ривала и још тада пожелео да једног дана заигра против Црвене звезде.

"Биће јако тешко, очекујем пет дербија у осам дана. Одлучиваће једна лопта, мораћемо сваки напад и одбрану да одиграмо са 150 одсто могућности. Игра се на три победе, морамо да будемо мирни у глави шта год да се деси, али надам се најбољем", закључио је Мурић.

Полуфинална серија плеј-офа АБА лиге између Црвене звезде и Партизана почиње у уторак 14. априла од 21 сат у хали Пионир. У другом полуфиналу састају се подгоричка Будућност и загребачка Цедевита.

Пласман у финале избориће екипе које забележе три победе, а игра се по систему 2-2-1.

Коментари / 0

Оставите коментар