Стигла помоћ за малу Марију Бадњар

Након емитовања прилога БН телевизије у фебруару ове године о дјевочици Марији Бадњар из Тјентишта код Фоче, која болује од парализе лијеве стране тијела и болести очију, у помоћ су притекли многи људи из земље и инстранства.

Република Српска 11.04.2015 | 21:49
Стигла помоћ за малу Марију Бадњар

Хуманитарци су нудили све што би могло помоћи Бадњаревима који још живе у алтернативном смјештају и од којих нико није запослен.

Марији је обомогућено да се лијечи у Клиничком центру у Бањалуци и да може отићи и на прегледе у специјализоване медицинске установе и у Београд.

Са простора бивше Југославије стизала је помоћ од домаћина у стоци, пољопривредним машинама, добили су аутомобил да би могли дијете води на лијечење у Фочу, намирнице, гардеробу за дјевојчице Марију, Наташу и Милицу.

"Кад сам добила паре била сам код доктора у Бања Луци и добила нове наочаре. Доктор ми је рекао да ће ми бити боље. Сад су срећни и моји родитељи и више не плачу", каже Марија Бадњар.

Маријин отац Његош је захвалан свим оним који су му помогли. Каже да многи нису жељели да им се име објављује у јавности и давали су оно што су имали. Новчану помоћ упутила је и Нова банка и Срби из Аустралије и Америке.

"Живот нам се преко ноћи окренуо за 360 степени. Од гладних, обесхрабрених, беспомоћних људи, посебно што се лијчења дјетета тиче, захваљујући БН телевизији и хуманитарцима, постали смо породица која сад живи као и остале", каже Бадњар.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Димитрија

11.04.2015 19:45

Свака цаст добрим људима !!! Срам да буде дрзаву !!!! Хоце ли свако болесно дијете у овој земљи морати да моли путем телевизије да га спасу ??? Дрзава није у стању направити фонд за лијецење дјеце и тај фонд пунити опорезивањем луксуза,екстра профита, опорезивањем алкохола,дувана,злата и накита,скупоцјених аутомобила,високих примања итд... и да висе никада ни један родитељ не мора путем телевизије молити за своје болесно дијете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тап тап сее

12.04.2015 14:55

То је апп који омогуцава слабовидим да 'виде'. Бесплатан је и 'скида' се у Гоогле плаy. Драго м је да се Марија висе не осјеца сама.

ОДГОВОРИТЕ