Stigla pomoć za malu Mariju Badnjar

Nakon emitovanja priloga BN televizije u februaru ove godine o djevočici Mariji Badnjar iz Tjentišta kod Foče, koja boluje od paralize lijeve strane tijela i bolesti očiju, u pomoć su pritekli mnogi ljudi iz zemlje i instranstva.

Republika Srpska 11.04.2015 | 21:49
Stigla pomoć za malu Mariju Badnjar

Humanitarci su nudili sve što bi moglo pomoći Badnjarevima koji još žive u alternativnom smještaju i od kojih niko nije zaposlen.

Mariji je obomogućeno da se liječi u Kliničkom centru u Banjaluci i da može otići i na preglede u specijalizovane medicinske ustanove i u Beograd.

Sa prostora bivše Jugoslavije stizala je pomoć od domaćina u stoci, poljoprivrednim mašinama, dobili su automobil da bi mogli dijete vodi na liječenje u Foču, namirnice, garderobu za djevojčice Mariju, Natašu i Milicu.

"Kad sam dobila pare bila sam kod doktora u Banja Luci i dobila nove naočare. Doktor mi je rekao da će mi biti bolje. Sad su srećni i moji roditelji i više ne plaču", kaže Marija Badnjar.

Marijin otac Njegoš je zahvalan svim onim koji su mu pomogli. Kaže da mnogi nisu željeli da im se ime objavljuje u javnosti i davali su ono što su imali. Novčanu pomoć uputila je i Nova banka i Srbi iz Australije i Amerike.

"Život nam se preko noći okrenuo za 360 stepeni. Od gladnih, obeshrabrenih, bespomoćnih ljudi, posebno što se lijčenja djeteta tiče, zahvaljujući BN televiziji i humanitarcima, postali smo porodica koja sad živi kao i ostale", kaže Badnjar.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dimitrija

11.04.2015 19:45

Svaka cast dobrim ljudima !!! Sram da bude drzavu !!!! Hoce li svako bolesno dijete u ovoj zemlji morati da moli putem televizije da ga spasu ??? Drzava nije u stanju napraviti fond za lijecenje djece i taj fond puniti oporezivanjem luksuza,ekstra profita, oporezivanjem alkohola,duvana,zlata i nakita,skupocjenih automobila,visokih primanja itd... i da vise nikada ni jedan roditelj ne mora putem televizije moliti za svoje bolesno dijete.

ODGOVORITE
Name

Tap tap see

12.04.2015 14:55

To je app koji omogucava slabovidim da 'vide'. Besplatan je i 'skida' se u Google play. Drago m je da se Marija vise ne osjeca sama.

ODGOVORITE