Чување традиције васкршњих празника

Традиционалном акцијом украшавања јаја, коју су организовали Дјечије одјељење Народне библиотеке и Удружење родитеља дјеце са посебним потребама „Извор“ из Српца, у овој општини почело је обиљежавање предстојећег највећег хришћанског празника – Васкрса.

Република Српска 11.04.2015 | 21:51
Чување традиције васкршњих празника

Креативна радионица шарања јаја одржана је на отвореном у центру града, а поред чланова „Извора“, учествовали су и млади волонтери Удружења Ц.Е.З.А.Р, НВО Миленијум и Светосавске омладинске заједнице Србац. Јаја су шарана разним техникама, а сва су поклоњена Српској православној црквеној општини Србац, која ће их сутра, на Васкрс, подијелити градјанима.

Покровитељ манифестације био је начелник општине Драго Ћирић, који је уручио и поклоне четворици аутора најљешће ишараних јаја, док је овдашња фирма „Мане комерц“ за све учеснике обезбједила поклоне у слаткишима.

Ово је лијепа традиција која има за циљ његовање српских обичаја и афирмацију Васкрса као највећег православног празника медју младима и локална заједница ће и даље подржавати овакве и сличне акције – казао је начелник Драго Ћирић.

Предсједница Удружења родитеља дјеце са посебним потребама „Извор“, Мира Татић изразила је задовољство што је члановима овог Удружења пружена прилика да се укључе и активно учествују у овој манифестацији, те на тај начин равноправно са другом дјецом осјете радост највећег хришћанског празника.

Она се истовремено захвалила и свима онима који су пружили помоћ и подршку разбијању предрасуда о дјеци са посебним потребама и раду Удружења „Извор“ које ће ускоро добити и своје нове функционалне просторије захваљујући подршци локалне заједнице и хуманих људи и организација.

С.К.

Коментари / 0

Оставите коментар