Саво: Толе ми је дао оно што Партизан није!

Ако победимо у Данској, све би могло да се преокрене и повуче нас ка пласману на Евро 2016, истакао је у интервјуу за "Блиц" Саво Милошевић, потпредседник Фудбалског савеза Србије.

Фудбал 12.04.2015 | 09:00
Саво: Толе ми је дао оно што Партизан није!

За почетак, многе је изненадио долазак Милошевића у фотељу у ФСС?

- Видео сам себе у фудбалу, али у Партизану нисам прошао, а Караџић ме је позвао да помогнем. Раније неслагање с њим није било лично, он је био у систему а ја нисам. Друкчије је кад фудбал гледаш из кафане, а друкчије изнутра. Играо сам у најјачим фудбалским земљама, имам искуство и моја одлука је била права.

Како објашњавате слабије игре у репрезентацији него у клубовима?

- У клубу сваки кикс може да се исправи током сезоне, овде имате 3-4 дана да све сложите и направите резултат. Притисак је огроман и утиче на психу играча.

После Лисабона сте рекли да им фали самопоуздање?

- Очигледно, баш због притиска о којем говорим. Овог пута притискао их је и слаб резултат из прве три утакмице у групи, па су деловали несигурно у себе.

Како су реаговали у свлачионици?

- Били су јако утучени, што показује колико им је стало до успеха “орлова”, што показује да нису оправдане критике њиховог односа према дресу Србије. Задире се у ствари које немају везе са фудбалом. Нису заслужили омаловажавање због пораза.

Резултати дају за право критичарима?

- Они могу боље, то сви знамо, али нисмо могли очекивати да одемо у Португалију и гарантујемо победу. За тих шест-седам дана показали су озбиљност и посвећеност, што даје наду.

Суботић је још изван тима, како су текли разговори са њим и Љајићем?

- Суботићево “не” није коначно! Детаљи нису за јавност, али очекујем да ћемо проблем с њим решити у догледно време. Љајић је са нама.

Да ли бисте волели да је уз вас неко из генерације?

- Пре свих, мој некадашњи цимер и пријатељ Пеђа Мијатовић. Има огромно искуство из Реала, ауторитет је у сваком смислу и могао би да ми помогне.

Да ли су потребне промене у тиму за меч у Данској, 13. јуна?

- Неки играчи су у Португалу грешили, али нико није показао да не жели успех. Да сам видео неког равнодушног, рекао бих Ћурчићу да га одстрани. Они могу више, и то ће у Данској доказати. У Лисабону су направили помак у односу на претходне мечеве, а после те утакмице све може да изгледа боље.

Још верујете да ћемо ухватити воз за Француску?

- У животу сам пролазио зато што нисам одустајао и учинићемо највише што можемо да поново размишљамо о Евру. Надам се да после тога нећемо имати само математичке шансе.

Ако не прођемо...?

- Нико нас неће разумети, обрушиће се на председника, селектора, мене... Нећу бежати од своје одговорности, уосталом нико ме није терао да се прихватим посла у репрезентацији, закључио је Саво Милошевић у интервјуу за "Блиц".

Са Адвокатом смо закаснили
- Дик Адвокат није имао времена да упозна играче и формира тим. Пре старта је имао само пријатељски меч са Французима, недовољно. Био сам за то да добијемо селектора пре америчко-бразилске турнеје прошлог пролећа, али смо закаснили.

Ћурчић је изнад балканске приче
- Тврдим да је Ћурчић феноменалан селектор, изнад ове наше балканске приче. Обојица смо дошли у најгорем могућем тренутку, у овоме смо два месеца, али у фудбалу нема бирања. Нисмо чаробњаци и немамо кредит од јавности... У клубовима чекају тренера 3-4 утакмице, а овде све мора одмах.

Нема спаса без приватизације
- Кад држава нема пара, а у клубове су ушли многи непозвани, треба да дође неко ко ће уложити у фудбал. Ништа се само неће решити, морамо пронаћи модел за приватизацију - од Партизана и Звезде до мањих клубова. Нечињење води у пропаст!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ХРИСТОС ВАСКРСЕ

12.04.2015 07:20

Е мој Саво:"с ким си такав си", "с ким те виде, с тим те пису". Ако знас, а знас, ко је Толе, и ако се с њим "у коло хаватас", а хватас, ста друго да о теби мислимо, него да си исти као он. А знамо (лицно знам) да ниси био такав. На залост, српским фудбалом (а није боља ситуација ни у окрузењу), управља мафија. Па ти види. Само сто је то познато свима, и постало је нормално. На залост свих нас, а и фудбала (ногомета) у цјелини.

ОДГОВОРИТЕ