Savo: Tole mi je dao ono što Partizan nije!

Ako pobedimo u Danskoj, sve bi moglo da se preokrene i povuče nas ka plasmanu na Evro 2016, istakao je u intervjuu za "Blic" Savo Milošević, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbal 12.04.2015 | 09:00
Savo: Tole mi je dao ono što Partizan nije!

Za početak, mnoge je iznenadio dolazak Miloševića u fotelju u FSS?

- Video sam sebe u fudbalu, ali u Partizanu nisam prošao, a Karadžić me je pozvao da pomognem. Ranije neslaganje s njim nije bilo lično, on je bio u sistemu a ja nisam. Drukčije je kad fudbal gledaš iz kafane, a drukčije iznutra. Igrao sam u najjačim fudbalskim zemljama, imam iskustvo i moja odluka je bila prava.

Kako objašnjavate slabije igre u reprezentaciji nego u klubovima?

- U klubu svaki kiks može da se ispravi tokom sezone, ovde imate 3-4 dana da sve složite i napravite rezultat. Pritisak je ogroman i utiče na psihu igrača.

Posle Lisabona ste rekli da im fali samopouzdanje?

- Očigledno, baš zbog pritiska o kojem govorim. Ovog puta pritiskao ih je i slab rezultat iz prve tri utakmice u grupi, pa su delovali nesigurno u sebe.

Kako su reagovali u svlačionici?

- Bili su jako utučeni, što pokazuje koliko im je stalo do uspeha “orlova”, što pokazuje da nisu opravdane kritike njihovog odnosa prema dresu Srbije. Zadire se u stvari koje nemaju veze sa fudbalom. Nisu zaslužili omalovažavanje zbog poraza.

Rezultati daju za pravo kritičarima?

- Oni mogu bolje, to svi znamo, ali nismo mogli očekivati da odemo u Portugaliju i garantujemo pobedu. Za tih šest-sedam dana pokazali su ozbiljnost i posvećenost, što daje nadu.

Subotić je još izvan tima, kako su tekli razgovori sa njim i Ljajićem?

- Subotićevo “ne” nije konačno! Detalji nisu za javnost, ali očekujem da ćemo problem s njim rešiti u dogledno vreme. Ljajić je sa nama.

Da li biste voleli da je uz vas neko iz generacije?

- Pre svih, moj nekadašnji cimer i prijatelj Peđa Mijatović. Ima ogromno iskustvo iz Reala, autoritet je u svakom smislu i mogao bi da mi pomogne.

Da li su potrebne promene u timu za meč u Danskoj, 13. juna?

- Neki igrači su u Portugalu grešili, ali niko nije pokazao da ne želi uspeh. Da sam video nekog ravnodušnog, rekao bih Ćurčiću da ga odstrani. Oni mogu više, i to će u Danskoj dokazati. U Lisabonu su napravili pomak u odnosu na prethodne mečeve, a posle te utakmice sve može da izgleda bolje.

Još verujete da ćemo uhvatiti voz za Francusku?

- U životu sam prolazio zato što nisam odustajao i učinićemo najviše što možemo da ponovo razmišljamo o Evru. Nadam se da posle toga nećemo imati samo matematičke šanse.

Ako ne prođemo...?

- Niko nas neće razumeti, obrušiće se na predsednika, selektora, mene... Neću bežati od svoje odgovornosti, uostalom niko me nije terao da se prihvatim posla u reprezentaciji, zaključio je Savo Milošević u intervjuu za "Blic".

Sa Advokatom smo zakasnili
- Dik Advokat nije imao vremena da upozna igrače i formira tim. Pre starta je imao samo prijateljski meč sa Francuzima, nedovoljno. Bio sam za to da dobijemo selektora pre američko-brazilske turneje prošlog proleća, ali smo zakasnili.

Ćurčić je iznad balkanske priče
- Tvrdim da je Ćurčić fenomenalan selektor, iznad ove naše balkanske priče. Obojica smo došli u najgorem mogućem trenutku, u ovome smo dva meseca, ali u fudbalu nema biranja. Nismo čarobnjaci i nemamo kredit od javnosti... U klubovima čekaju trenera 3-4 utakmice, a ovde sve mora odmah.

Nema spasa bez privatizacije
- Kad država nema para, a u klubove su ušli mnogi nepozvani, treba da dođe neko ko će uložiti u fudbal. Ništa se samo neće rešiti, moramo pronaći model za privatizaciju - od Partizana i Zvezde do manjih klubova. Nečinjenje vodi u propast!

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

HRISTOS VASKRSE

12.04.2015 07:20

E moj Savo:"s kim si takav si", "s kim te vide, s tim te pisu". Ako znas, a znas, ko je Tole, i ako se s njim "u kolo havatas", a hvatas, sta drugo da o tebi mislimo, nego da si isti kao on. A znamo (licno znam) da nisi bio takav. Na zalost, srpskim fudbalom (a nije bolja situacija ni u okruzenju), upravlja mafija. Pa ti vidi. Samo sto je to poznato svima, i postalo je normalno. Na zalost svih nas, a i fudbala (nogometa) u cjelini.

ODGOVORITE