А што се једино у Србији не игра на Васкрс?!

Заједница прекројила календар, па се сад каје! Није то Дан жалости да отказујемо дешавања! „Нисмо сад већи верници ако не играмо, као што не бисмо били мањи да играмо“, каже Владимир Булатовић.

Фудбал 11.04.2015 | 23:20
А што се једино у Србији не игра на Васкрс?!

У четвртак и понедељак да, у суботу и недељу не. Овог викенда неће бити фудбала у елитном српском рангу, због тога што је на инсистирање клубова Заједница Суперлиге прекројила календар такмичења и 22. коло раздвојила тако да се игра у два термина.

Четири утакмице већ су одигране пре два дана, исто толико ће их на програму бити почетком наредне седмице, а све због ускршњих празника.
„Ове године је тако испало, да смо због мечева Купа Србије, који су играни у среду, поделили коло на два дана. Неки мечеви су играни у четвртак, а они клубови који су играли у Купу своје утакмице одиграће у понедељак. Веровали или не, постоје и клубови којима је и понедељак сметао као термин“, поручио је у изјави за Наше новине Владимир Булатовић, директор Суперлиге.

Према његовим речима, ово је последњи пут да је лига учинила уступак клубовима и већ од наредне сезоне фудбал ће се играти и у празничном термину.
„Нећемо више мењати календар такмичења. Нисмо оптерећени тиме да било коме морамо да излазимо у сусрет. Ускрс је празник, а утакмице га само могу увеличати. Није то Дан жалости, па да се отказују сва дешавања“.

Уосталом, Наше новине подсећају да се фудбал у празничним терминима играо још у Краљевини Југослаивји.
„Наравно да се играо, зашто се не би играо? Фудбал је светковина и играњем на празник се само увеличава тај празник. Цела Европа је играла на католички Ускрс. Играли су Хрвати, Италијани, ове седмице играју Руси, Грци, само ми не. Енглези играју чак и сваког Божића и Нове године. Људи су за празник слободни, не раде, тако могу да дођу на стадион и уживају у фудбалу. Нисмо сад већи верници ако не играмо на Ускрс, као што не бисмо били мањи да играмо“, допунио је Булатовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РС

12.04.2015 00:11

Засто Радник игра данас у недељу на Васкрс ? Претходне седмице био је католицки Ускрс и ни један мец у Премиер лиги БиХ није одигран . Руководство Радника је морало дозволити фудбалерима да недељу тј.Васкрс, проведу са породицом . Сигуран сам да су тразили од ФС БиХ да играју у суботу, било би им дозвољено . СРАМОТА !

ОДГОВОРИТЕ