A što se jedino u Srbiji ne igra na Vaskrs?!

Zajednica prekrojila kalendar, pa se sad kaje! Nije to Dan žalosti da otkazujemo dešavanja! „Nismo sad veći vernici ako ne igramo, kao što ne bismo bili manji da igramo“, kaže Vladimir Bulatović.

Fudbal 11.04.2015 | 23:20
A što se jedino u Srbiji ne igra na Vaskrs?!

U četvrtak i ponedeljak da, u subotu i nedelju ne. Ovog vikenda neće biti fudbala u elitnom srpskom rangu, zbog toga što je na insistiranje klubova Zajednica Superlige prekrojila kalendar takmičenja i 22. kolo razdvojila tako da se igra u dva termina.

Četiri utakmice već su odigrane pre dva dana, isto toliko će ih na programu biti početkom naredne sedmice, a sve zbog uskršnjih praznika.
„Ove godine je tako ispalo, da smo zbog mečeva Kupa Srbije, koji su igrani u sredu, podelili kolo na dva dana. Neki mečevi su igrani u četvrtak, a oni klubovi koji su igrali u Kupu svoje utakmice odigraće u ponedeljak. Verovali ili ne, postoje i klubovi kojima je i ponedeljak smetao kao termin“, poručio je u izjavi za Naše novine Vladimir Bulatović, direktor Superlige.

Prema njegovim rečima, ovo je poslednji put da je liga učinila ustupak klubovima i već od naredne sezone fudbal će se igrati i u prazničnom terminu.
„Nećemo više menjati kalendar takmičenja. Nismo opterećeni time da bilo kome moramo da izlazimo u susret. Uskrs je praznik, a utakmice ga samo mogu uveličati. Nije to Dan žalosti, pa da se otkazuju sva dešavanja“.

Uostalom, Naše novine podsećaju da se fudbal u prazničnim terminima igrao još u Kraljevini Jugoslaivji.
„Naravno da se igrao, zašto se ne bi igrao? Fudbal je svetkovina i igranjem na praznik se samo uveličava taj praznik. Cela Evropa je igrala na katolički Uskrs. Igrali su Hrvati, Italijani, ove sedmice igraju Rusi, Grci, samo mi ne. Englezi igraju čak i svakog Božića i Nove godine. Ljudi su za praznik slobodni, ne rade, tako mogu da dođu na stadion i uživaju u fudbalu. Nismo sad veći vernici ako ne igramo na Uskrs, kao što ne bismo bili manji da igramo“, dopunio je Bulatović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RS

12.04.2015 00:11

Zasto Radnik igra danas u nedelju na Vaskrs ? Prethodne sedmice bio je katolicki Uskrs i ni jedan mec u Premier ligi BiH nije odigran . Rukovodstvo Radnika je moralo dozvoliti fudbalerima da nedelju tj.Vaskrs, provedu sa porodicom . Siguran sam da su trazili od FS BiH da igraju u subotu, bilo bi im dozvoljeno . SRAMOTA !

ODGOVORITE