Блажич: Дуле је сигурно нешто смислио, спремио...!

“Не смемо превише да се оптерећујемо”, рекао је кошаркаш Црвене звезде који очекује изненађења од Вујошевића.

Кошарка 12.04.2015 | 16:00
Блажич: Дуле је сигурно нешто смислио, спремио...!

У уторак почиње, али ако питате једне и друге – већ је почело!

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана на различите начине припремају се за полуфинале АБА лиге. Једни кроз евролигашка искушења, други у миру и тишини. Шта је од та два боље, пред игру на три добијена, видећемо јако брзо...

Кошаркаш Црвене звезде Јака Блажич рекао је да црвено-бели са доста самопоуздања дочекују полуфиналну серију плеј-офа АБА лиге против Партизана.

Изабраници тренера Дејана Радоњића доминантно су завршили регуларни део сезоне на првом месту са скором 24-2, али сада предстоје одлучујући дуели са Партизаном за пласман у Евролигу и борбе за шампионски прстен.

“Очекују нас најбитнији дуели у сезони, Партизан је подигао форму. Биће тешка, вероватно и дуга серија, али сваким даном смо све спремнији за нашег највећег ривала. Комплетирали смо тим након што су се неки играчи опоравили и са доста самопоздања дочекујемо завршницу АБА лиге”, рекао је Блажич Тањугу.

Репрезентативац Словеније додао је да је игра против Панатинаикоса рецепт за мечеве против Партизана, за којег је рекао да гаји исти стил игре као атински великан.

“Постоји доста сличности између те две екипе, базирају игру на скоку и контрама, као и транзицији. Било би лепо када бисмо остварили исти резултат као против Панатинаикоса, односно победили било којом разликом. Очекујем изненађење од тренера Вујошевића јер је имао доста времена да га спреми, али спремни смо и за то”, навео је Блажич.

Он је истакао да утакмице са Партизаном доносе посебни набој, али да је његов тим фокусиран само на терен.

“Биће тензије, али не смемо превише да се оптерећујемо, морамо да гледамо само терен. Надам се да ће све проћи у најбољем реду”, закључио је Блажич.

Полуфинална серија плеј-офа Јадранске лиге између Црвене звезде и Партизана почиње у уторак 14. априла у хали Пионир, а играће се по систему 2-2-1.

Коментари / 0

Оставите коментар