Језик открива какво вам је здравље

Веровали или не, изглед језика може открити многа обољења! Зато погледајте на шта све његова боја може да укаже и станите испред огледала чим прочитате овај чланак.

Здравље 11.04.2015 | 07:43
Језик открива какво вам је здравље

Језик је огледало вашег здравља

Знате ли да већ погледом на свој језик можете открити имате ли проблемима с јетром, како вам ради пробавни систем и бринете ли се превише у животу?

Детаљним прегледом језика могуће је открити како функционише ваш организам, које су му критичне тачке и алармантни органи којима је хитно потребна помоћ.

Није реч о трику, него о детаљном прегледу језика, методи коју кинеска народна медицина и ајурведа практикују већ годинама.

Језик је огледало организма, а поједини делови језика, према народној медицини, одговарају органима у телу.

Промена боје, ткива језика или наслаге на појединим деловима рећи ће вам у каквом је стању ваше тело, где се накупљају токсини и на шта морате обратити пажњу.

Иако су за врхунску анализу језика потребне вештине, знања и дугогодишње искуство, неке проблеме са здрављем можете начелно открити и сами, уз помоћ овог једноставног теста.

Битно је да га спроведете ујутро, чим се пробудите, пре него што обавите јутарњу хигијену.

Како изгледа здрав језик?

За почетак, битно је да знате како изгледа здрав језик.

Он има неколико карактеристика:

Боју – ружичасте је боје, без тамних или бледих подручја. Ова боја упућује на здрави доток крви.

Облик – еластичан, гибак језик. Површина му је глатка, није испуцана, натечена или стањена. Језик који дрхти, који је млитав или пречврст указује на проблеме у организму.

Наслаге – здрав језик је без наслага или с тек приметним наслагама беле боје. Јако видљиве беле наслаге знак су токсина и прекомерног конзумирања млечних производа, док смеђе, сиве и тамне мрље указују на проблеме с пробавом, бубрезима или јетром.

Влажност – здрав језик је благо влажан, није сув, нити превлажан.

Вене под језиком – нису проширене, једва су видљиве, светле боје. Тамно-плаве и вене љубичасте боје указују на неки здравствени проблем.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар