Са Додиком и Босићем до истог мишљења

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да не мисли да се мијеша у политичку сцену Републике Српске, али да ће позвати лидере СНСД-а и СДС-а Милорада Додика и Младена Босића да размијене мишљења о свим важним темама и покушају да усагласе погледе о будућности цијелог региона и сарадњи Србије и Српске.

Србија 10.04.2015 | 20:45
Са Додиком и Босићем до истог мишљења

Вучић је рекао да поштује све институције Републике Српске и све њене политичке актере, те позвао и земље региона на ближе и снажније економске интеграције.

"Пре годину дана, пред формирање владе, поставио сам себи просто питање, хоћемо ли и можемо ли нешто стварно да променимо у нашем односу, нашим навикама и можемо ли суштински да променимо своју земљу. Дилему, да ли изабрати лакши пут, који обично бирају политичари са ових простора, или онај ризичан пут политичког трња, мука, зноја и суза, готово да нисам имао", рекао је Вучић за сутрашње "Независне новине".

Вучић каже да свјесно изабрао други пут, јер је увјерен да се њим може доћи до "нормалне, модерне и успешне Србије".

Он је додао да ће Србија прије краја мандата ове владе, бити боља и уређенија земља, него што је била 2014. године.

"Из прошлости бисмо могли много тога да научимо, да бисмо више и одговорније радили у садашњости и имали бољу будућност. Уосталом, када сте чули Јапанце да говоре било шта против Американаца, иако су претрпели најтеже жртве после бацања атомских бомби на Хирошиму и Нагасаки", поручио је Вучић.

Према његовим ријечима, политичари и тајкуни који су се богатили захваљујући спрези са естаблишментом немају довољно интереса да Србија постане пристојна и нормална земља, али они неће имати шансу да своје планове о заустављању државе у скоријем периоду остваре.

"Стварних промена нема ако не кренете од себе, ако прво не уочите сопствене недостатке и почнете да се мењате. Насмејете се кад погледате резултате фокус група и анализу јавног мњења, јер на почетку сви су за реформе, али кад виде да сами морају да дају допринос тим реформама и да сами морају да прогутају жабе, одједном сви пронађу Лајбницов довољан разлог да буду оштро и тобож праведно против реформи", рекао је Вучић.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ми сами

10.04.2015 19:03

Никад не мјесај Додика и Босица.То исто као кад би мијесао професора на угледн факултету са Мисковиц или Дјурицем.Додик је одавно требао бити у затвору да би ова Република Српска имала санси.И ви то најбоље знате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сос

10.04.2015 20:04

Слазем се са вама у потпуности,и мислим да Господин Вуциц треба добро да размисли о овоме позиву.

Name

Ветеран

10.04.2015 19:48

Гдје је Радишић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

војислав ш

10.04.2015 20:00

Ето и мене с глоговим колцем,на консултације..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магарац

10.04.2015 20:12

Мислим да је Додик имао у изборној кампањи цеста друзења са Вуцицем у Београду. Изгледало је као да Додик добија подрску. Једино је Селаковиц подрзао СДС и нико висе. Сада када је Босиц добио власт на нивоу БиХ позван је на разговор.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СзП

10.04.2015 23:59

Вуцицу кад си ти био опозиција а Тадић предсједник,твој непријатељ, да ти је неко из РС рекао да усагласис погледе ти би га назвао најпогрнијим именима зато не таласај...твоју борбу са криминалом и корупцијом свако из РС је подржао (осим Додика,он те називао политицким побачајем) а ти Вуцицу си се уцутао кад је опозиција РС почела борбу против криминала,указивали су ти на сва дјела криминала и корупције која су везана у РС и преко Дрине..зато Вуцицу не прави се Бог и Светац јер ти то ниси,барем се држи по страни,не петљај се тамо гдје ти није мјесто..ајде кад си толики фрајер дај барем изјаву о Мили Радисицу јер цијела РС и Србија знају да се крије у Србији,не морас га хапсити само дај изјаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.04.2015 05:46

Доду и његове да спремимо за Хаг

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

11.04.2015 06:17

Премијеру протјерај Радисца и покази народу са ове стране Дрине како озбиљно мислис о борби против корупције и криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

11.04.2015 07:07

Вуциц само постује вољу градјана, мислим да он добро зна ко је Додик а ко Босиц, ми смо криви јер смо буквално подјељено друство на два табора један СНСД и полтрони и други СДС и постени градјани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

11.04.2015 07:51

Потребна је међусрпска сарадња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

11.04.2015 10:07

Каква је ово изјава: нећу да се мијешам у политичке ствари али ћу да позовем Додика и Босића на разговор. О чему ће разговарати онда-вјероватно о боји за фарбање јаја или о врстама колача која ће се правити за Васкрс. Вучићу не петљај се тамо гдје ти није мјесто, не можеш ти ријешити ни своје проблеме па зато не рјешавај ни туђе. А ако баш хоћеш да браниш Дода знај да ти је он изјавио прије избора да си ти и Николић неспособни да водите мјесну заједницу, а не Србију.А ти можеш помоћи ако хоћеш да испоручиш Радишића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

11.04.2015 16:01

Вучић ме разочарао!!!

ОДГОВОРИТЕ