Sa Dodikom i Bosićem do istog mišljenja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne misli da se miješa u političku scenu Republike Srpske, ali da će pozvati lidere SNSD-a i SDS-a Milorada Dodika i Mladena Bosića da razmijene mišljenja o svim važnim temama i pokušaju da usaglase poglede o budućnosti cijelog regiona i saradnji Srbije i Srpske.

Srbija 10.04.2015 | 20:45
Sa Dodikom i Bosićem do istog mišljenja

Vučić je rekao da poštuje sve institucije Republike Srpske i sve njene političke aktere, te pozvao i zemlje regiona na bliže i snažnije ekonomske integracije.

"Pre godinu dana, pred formiranje vlade, postavio sam sebi prosto pitanje, hoćemo li i možemo li nešto stvarno da promenimo u našem odnosu, našim navikama i možemo li suštinski da promenimo svoju zemlju. Dilemu, da li izabrati lakši put, koji obično biraju političari sa ovih prostora, ili onaj rizičan put političkog trnja, muka, znoja i suza, gotovo da nisam imao", rekao je Vučić za sutrašnje "Nezavisne novine".

Vučić kaže da svjesno izabrao drugi put, jer je uvjeren da se njim može doći do "normalne, moderne i uspešne Srbije".

On je dodao da će Srbija prije kraja mandata ove vlade, biti bolja i uređenija zemlja, nego što je bila 2014. godine.

"Iz prošlosti bismo mogli mnogo toga da naučimo, da bismo više i odgovornije radili u sadašnjosti i imali bolju budućnost. Uostalom, kada ste čuli Japance da govore bilo šta protiv Amerikanaca, iako su pretrpeli najteže žrtve posle bacanja atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki", poručio je Vučić.

Prema njegovim riječima, političari i tajkuni koji su se bogatili zahvaljujući sprezi sa establišmentom nemaju dovoljno interesa da Srbija postane pristojna i normalna zemlja, ali oni neće imati šansu da svoje planove o zaustavljanju države u skorijem periodu ostvare.

"Stvarnih promena nema ako ne krenete od sebe, ako prvo ne uočite sopstvene nedostatke i počnete da se menjate. Nasmejete se kad pogledate rezultate fokus grupa i analizu javnog mnjenja, jer na početku svi su za reforme, ali kad vide da sami moraju da daju doprinos tim reformama i da sami moraju da progutaju žabe, odjednom svi pronađu Lajbnicov dovoljan razlog da budu oštro i tobož pravedno protiv reformi", rekao je Vučić.

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

mi sami

10.04.2015 21:03

Nikad ne mjesaj Dodika i Bosica.To isto kao kad bi mijesao profesora na ugledn fakultetu sa Miskovic ili Djuricem.Dodik je odavno trebao biti u zatvoru da bi ova Republika Srpska imala sansi.I vi to najbolje znate.

ODGOVORITE
Name

sos

10.04.2015 22:04

Slazem se sa vama u potpunosti,i mislim da Gospodin Vucic treba dobro da razmisli o ovome pozivu.

Name

Veteran

10.04.2015 21:48

Gdje je Radišić?

ODGOVORITE
Name

vojislav š

10.04.2015 22:00

Eto i mene s glogovim kolcem,na konsultacije..

ODGOVORITE
Name

Magarac

10.04.2015 22:12

Mislim da je Dodik imao u izbornoj kampanji cesta druzenja sa Vucicem u Beogradu. Izgledalo je kao da Dodik dobija podrsku. Jedino je Selakovic podrzao SDS i niko vise. Sada kada je Bosic dobio vlast na nivou BiH pozvan je na razgovor.....

ODGOVORITE
Name

SzP

11.04.2015 01:59

Vucicu kad si ti bio opozicija a Tadić predsjednik,tvoj neprijatelj, da ti je neko iz RS rekao da usaglasis poglede ti bi ga nazvao najpogrnijim imenima zato ne talasaj...tvoju borbu sa kriminalom i korupcijom svako iz RS je podržao (osim Dodika,on te nazivao politickim pobačajem) a ti Vucicu si se ucutao kad je opozicija RS počela borbu protiv kriminala,ukazivali su ti na sva djela kriminala i korupcije koja su vezana u RS i preko Drine..zato Vucicu ne pravi se Bog i Svetac jer ti to nisi,barem se drži po strani,ne petljaj se tamo gdje ti nije mjesto..ajde kad si toliki frajer daj barem izjavu o Mili Radisicu jer cijela RS i Srbija znaju da se krije u Srbiji,ne moras ga hapsiti samo daj izjavu.

ODGOVORITE
Name

zoki

11.04.2015 07:46

Dodu i njegove da spremimo za Hag

ODGOVORITE
Name

333

11.04.2015 08:17

Premijeru protjeraj Radisca i pokazi narodu sa ove strane Drine kako ozbiljno mislis o borbi protiv korupcije i kriminala.

ODGOVORITE
Name

Rus

11.04.2015 09:07

Vucic samo postuje volju gradjana, mislim da on dobro zna ko je Dodik a ko Bosic, mi smo krivi jer smo bukvalno podjeljeno drustvo na dva tabora jedan SNSD i poltroni i drugi SDS i posteni gradjani.

ODGOVORITE
Name

ZE SDS

11.04.2015 09:51

Potrebna je međusrpska saradnja.

ODGOVORITE
Name

Требиње

11.04.2015 12:07

Каква је ово изјава: нећу да се мијешам у политичке ствари али ћу да позовем Додика и Босића на разговор. О чему ће разговарати онда-вјероватно о боји за фарбање јаја или о врстама колача која ће се правити за Васкрс. Вучићу не петљај се тамо гдје ти није мјесто, не можеш ти ријешити ни своје проблеме па зато не рјешавај ни туђе. А ако баш хоћеш да браниш Дода знај да ти је он изјавио прије избора да си ти и Николић неспособни да водите мјесну заједницу, а не Србију.А ти можеш помоћи ако хоћеш да испоручиш Радишића.

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

11.04.2015 18:01

Vučić me razočarao!!!

ODGOVORITE