Серија А се шири на 10 свјетских метропола! Како?!

У намери да популаризују и "оживе" своју лигу, талијани разматрају да утакмице првог кола убудуће играју у 10 метропола широм планете.

Фудбал 12.04.2015 | 08:40
Серија А се шири на 10 свјетских метропола! Како?!

Фудбалско првенство Италије деведестих година прошлог века било је једно од најјачих, ако не и најјаче у Европи, али је данас потпуно другачија слика.

Већина италијанских клубова има огромне финансијске проблеме, а они који су стабилни тешко се пробијају даље од четвртфинала, евентуално полуфинала неког међународног такмичења.

У намери да се то промени, водећи људи клубова Серије А почели да су да траже решење. Једно од њих могло би да буде глобализација Серије А, односно идеја да се утакмице првог кола у сезони играју у 10 градова широм света.

"Ова идеја стиже из Лондонда, од енглеских клубова", открио је председник Наполија Аурелио Де Лаурентис, који је подсетио италијанске медије да су премијерлигаши размишљали да последње коло свог првенства играју у иностранству.

Де Лаурентис је открио и који градови су у оптицају.

"За сада, размишљамо о Њујорку, Лондону, Паризу, Џакарти, Пекингу и Шангају, али потребно је још времена и разговора. Енглези већ четири године размишљају на ову тему, а пита се и УЕФА. Идеја има много, ово је само једна од њих... Можда одлучимо да играмо Куп утакмице у иностранству, ништа још није дефинитивно".

Наравно, велику улогу у свему овоме имаће спонзори и ТВ станице...

Коментари / 0

Оставите коментар