Serija A se širi na 10 svjetskih metropola! Kako?!

U nameri da popularizuju i "ožive" svoju ligu, talijani razmatraju da utakmice prvog kola ubuduće igraju u 10 metropola širom planete.

Fudbal 12.04.2015 | 08:40
Serija A se širi na 10 svjetskih metropola! Kako?!

Fudbalsko prvenstvo Italije devedestih godina prošlog veka bilo je jedno od najjačih, ako ne i najjače u Evropi, ali je danas potpuno drugačija slika.

Većina italijanskih klubova ima ogromne finansijske probleme, a oni koji su stabilni teško se probijaju dalje od četvrtfinala, eventualno polufinala nekog međunarodnog takmičenja.

U nameri da se to promeni, vodeći ljudi klubova Serije A počeli da su da traže rešenje. Jedno od njih moglo bi da bude globalizacija Serije A, odnosno ideja da se utakmice prvog kola u sezoni igraju u 10 gradova širom sveta.

"Ova ideja stiže iz Londonda, od engleskih klubova", otkrio je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis, koji je podsetio italijanske medije da su premijerligaši razmišljali da poslednje kolo svog prvenstva igraju u inostranstvu.

De Laurentis je otkrio i koji gradovi su u opticaju.

"Za sada, razmišljamo o Njujorku, Londonu, Parizu, Džakarti, Pekingu i Šangaju, ali potrebno je još vremena i razgovora. Englezi već četiri godine razmišljaju na ovu temu, a pita se i UEFA. Ideja ima mnogo, ovo je samo jedna od njih... Možda odlučimo da igramo Kup utakmice u inostranstvu, ništa još nije definitivno".

Naravno, veliku ulogu u svemu ovome imaće sponzori i TV stanice...

Komentari / 0

Ostavite komentar