Кецман: Први меч кључан, има Партизан решење за Бобија!

"Дуле Вујошевић има много таквих утакмица иза себе, тако да је то, без сумње, предност на страни Партизана", оценио је стрелац легендарне тројке у Загребу.

Кошарка 11.04.2015 | 15:40
Кецман: Први меч кључан, има Партизан решење за Бобија!

Душан Кецман одиграо је много важних и великих утакмица у каријеру у дресу Партизана, а сада као навијач са нестрпљењем очекује почетак полуфиналне серије Јадранске лиге у којој је улог огроман – пласман у Евролигу.

Иако су црвено-бели лигашки део такмичења завршили на првом, а Партизан на четвртом месту, стрелац легендарне тројке у Загребу каже да нема фаворита и да шампион Србије зна како да заустави оне од којих прети највећа опасност.
“Очекујем интересантно полуфинале, а специфичност је то што се игра на три добијене утакмице. Шанса Партизана је сигурно у веома чврстој и колективној одбрани и мислим да ће наћи начин како да зауставе Бобана Марјановића који има одличну сезону. Овакве дуеле могу да реше ситни детаљи и више шанси имаће екипа која се буде брже опорављала после утакмица”, рекао је Кецман за МОЗЗАРТ Спорт.

Кошаркаши Црвене звезде ће као првопласирани тим лиге имати предност домаћег терена у прве две утакмице у серији. То, према Кецмановом мишљењу не мора нужно да буде хендикеп за црно-беле.
“Предност домаћег терена није велика обзиром да се игра у Пиониру. Увек је прва утакмица кључна, јер је мали притисак на домаћу екипу, управо јер игра пред својим навијачима који очекују успех”, објаснио је бивши ас црно-белих.

Кецман се присетио сезоне 2006/07 у којој је Партизан освојио прву титулу регионалног шампиона у клупској историји, тријумфом над ФМП-ом у финалу плеј-офа.
“Те сезоне смо били трећи пред плеј-оф, у којем се играло на две добијене и избацили смо Цибону у мајсторици у Загребу, где Партизан до тада није победио баш дуго. У финалу смо ишли на ФМП и добили ту серију са 2:0, а поново нисмо имали предност домаћег терена. То доказује да ова предност не мора да буде најважнији фактор”, истакао је он.

Према његовим речима, евидентно је да је Звезда веома квалитетна екипа, али и то да Партизан како сезона одмиче подиже форму и игра све боље.
“Партизан је имао лош старт сезоне, обзиром да нису били комплетни и да се чекао повратак Драгана Милосављевића после повреде. Други део сезоне су одиграли одлично, јер је екипа била комплетирана и многи млади играчи којима је пружена шанса су напредовали и добили улогу у тиму. Партизан ће бити спреман за плеј-оф и форму су подизали у правом моменту”, убеђен је Кецман.

Као једну од предности свог бившег клуба Кецман види тренера Душка Вујошевића који је у досадашној каријери ретко губио плеј-оф серије, поготово када су се оне играле на три победе.
“Дуле Вујошевић сигурно зна како да спреми екипу и да је притом психолошки растерети, али да истовремено момци буду максимално мотивисани. Он има много таквих утакмица иза себе, тако да је то, без сумње, предност на страни Партизана”, оценио је човек који је са Партизаном освојио четири шампионска прстена у Јадранској лиги.

У односу на први део сезоне Партизан у плеј-оф улази и са новим плејмејкером Џошом Акојоном. Кецман очекује доста од њега, али пре свега од трија Саша Павловић - Драган Милосављевић – Милан Мачван.
“Нисам много гледао Акојона, само на мечу против Будуцности и не могу да процењујем на основу тога. Сигурно да може да помогне и за овај кратак период је схватио своју улогу и каква је концепција игре Партизана. Са друге стране, поменути трио је основа екипе, ти момци преузимају највећу одговорност и знају да играју овакве утакмице. Могу да помогну младим играчима којима ће ово бити прво такво искуство”, закључио је Кецман.

Полуфинална серија Јадранске лиге између Црвене звезде и Партизана почиње у уторак, 14. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар