Kecman: Prvi meč ključan, ima Partizan rešenje za Bobija!

"Dule Vujošević ima mnogo takvih utakmica iza sebe, tako da je to, bez sumnje, prednost na strani Partizana", ocenio je strelac legendarne trojke u Zagrebu.

Košarka 11.04.2015 | 15:40
Kecman: Prvi meč ključan, ima Partizan rešenje za Bobija!

Dušan Kecman odigrao je mnogo važnih i velikih utakmica u karijeru u dresu Partizana, a sada kao navijač sa nestrpljenjem očekuje početak polufinalne serije Jadranske lige u kojoj je ulog ogroman – plasman u Evroligu.

Iako su crveno-beli ligaški deo takmičenja završili na prvom, a Partizan na četvrtom mestu, strelac legendarne trojke u Zagrebu kaže da nema favorita i da šampion Srbije zna kako da zaustavi one od kojih preti najveća opasnost.
“Očekujem interesantno polufinale, a specifičnost je to što se igra na tri dobijene utakmice. Šansa Partizana je sigurno u veoma čvrstoj i kolektivnoj odbrani i mislim da će naći način kako da zaustave Bobana Marjanovića koji ima odličnu sezonu. Ovakve duele mogu da reše sitni detalji i više šansi imaće ekipa koja se bude brže oporavljala posle utakmica”, rekao je Kecman za MOZZART Sport.

Košarkaši Crvene zvezde će kao prvoplasirani tim lige imati prednost domaćeg terena u prve dve utakmice u seriji. To, prema Kecmanovom mišljenju ne mora nužno da bude hendikep za crno-bele.
“Prednost domaćeg terena nije velika obzirom da se igra u Pioniru. Uvek je prva utakmica ključna, jer je mali pritisak na domaću ekipu, upravo jer igra pred svojim navijačima koji očekuju uspeh”, objasnio je bivši as crno-belih.

Kecman se prisetio sezone 2006/07 u kojoj je Partizan osvojio prvu titulu regionalnog šampiona u klupskoj istoriji, trijumfom nad FMP-om u finalu plej-ofa.
“Te sezone smo bili treći pred plej-of, u kojem se igralo na dve dobijene i izbacili smo Cibonu u majstorici u Zagrebu, gde Partizan do tada nije pobedio baš dugo. U finalu smo išli na FMP i dobili tu seriju sa 2:0, a ponovo nismo imali prednost domaćeg terena. To dokazuje da ova prednost ne mora da bude najvažniji faktor”, istakao je on.

Prema njegovim rečima, evidentno je da je Zvezda veoma kvalitetna ekipa, ali i to da Partizan kako sezona odmiče podiže formu i igra sve bolje.
“Partizan je imao loš start sezone, obzirom da nisu bili kompletni i da se čekao povratak Dragana Milosavljevića posle povrede. Drugi deo sezone su odigrali odlično, jer je ekipa bila kompletirana i mnogi mladi igrači kojima je pružena šansa su napredovali i dobili ulogu u timu. Partizan će biti spreman za plej-of i formu su podizali u pravom momentu”, ubeđen je Kecman.

Kao jednu od prednosti svog bivšeg kluba Kecman vidi trenera Duška Vujoševića koji je u dosadašnoj karijeri retko gubio plej-of serije, pogotovo kada su se one igrale na tri pobede.
“Dule Vujošević sigurno zna kako da spremi ekipu i da je pritom psihološki rastereti, ali da istovremeno momci budu maksimalno motivisani. On ima mnogo takvih utakmica iza sebe, tako da je to, bez sumnje, prednost na strani Partizana”, ocenio je čovek koji je sa Partizanom osvojio četiri šampionska prstena u Jadranskoj ligi.

U odnosu na prvi deo sezone Partizan u plej-of ulazi i sa novim plejmejkerom Džošom Akojonom. Kecman očekuje dosta od njega, ali pre svega od trija Saša Pavlović - Dragan Milosavljević – Milan Mačvan.
“Nisam mnogo gledao Akojona, samo na meču protiv Buducnosti i ne mogu da procenjujem na osnovu toga. Sigurno da može da pomogne i za ovaj kratak period je shvatio svoju ulogu i kakva je koncepcija igre Partizana. Sa druge strane, pomenuti trio je osnova ekipe, ti momci preuzimaju najveću odgovornost i znaju da igraju ovakve utakmice. Mogu da pomognu mladim igračima kojima će ovo biti prvo takvo iskustvo”, zaključio je Kecman.

Polufinalna serija Jadranske lige između Crvene zvezde i Partizana počinje u utorak, 14. aprila.

Komentari / 0

Ostavite komentar