Хаџибегић: Хоћу на клупу Македоније!

Уз бх. стручњака Фарука Хаџибегића, најозбиљнији кандидат за селектора репрезентације Македоније је и Србин, Љубинко Друловић. Нови селектор плату неће имати већу од 10.000 евра.

Фудбал 11.04.2015 | 12:40
Хаџибегић: Хоћу на клупу Македоније!

Најозбиљнији кандидати за новог селектора А репрезентације Македоније су Љубинко Друловић, тренер из Србије, те бх. стручњак Фарук Хаџибегић, сазнаје агенција Анадолија у Фудбалској федерацији Македоније (ФФМ).

Иако ће Техничка комисија ФФМ засједати у уторак, гдје ће се очитовати о профилу тренера којег желе на клупи, како каже извор АА из Скопља, већ су контактирали Друловића и успостављени су контакти са Хаџибегићем.

Ситуација у ФФМ није сјајна, тако да будући селектор Македоније мјесечну плату неће имати већу од 10.000 евра, а од њега ће се очекивати да покуша сакупити што више бодова до краја квалификационог циклуса за пласман на Европско првенство у Француској 2016. године.

"Из многих разлога, прије свега спортских, али и пријатељских, па и политичких јако бих волио да постанем селектор Македоније. Прије свега, то је квалитетна репрезентација, која има добрих елемената и сигурно добру будућност. То је све што вам у овом моменту могу рећи", истакао је у телефонском разговору Хаџибегић.

Након недавне смјене Бошка Ђуровског због лоших резултата Македоније у квалификацијама за ЕУРО 2016, као могући кандидат за клупу "црвених" у појединим медијима спомињан је и Сафет Сушић, доскорашњи селектор Босне и Херцеговине, са којом је изборио наступ на прошлогодишњем Свјетском првенству у Бразилу.

"Нико ме није контактирао. Први пут од вас чујем за то. Нисам кандидат и очито нема ништа од мог одласка у Македонију", кратко је рекао Сушић.

Репрезентација Македоније послије пет кола у групи Ц квалификација за ЕУРО 2016 има свега три бода. Тадашњи изабраници Ђуровског побиједили су само Луксембург и то тешком муком 9. октобра прошле године на стадиону "Филип ИИ" у Скопљу, резултатом 3:2.

Губили су од Шпаније (1:5), Украјине (0:1), Словачке (0:2) и Бјелорусије (1:2). Наредни квалификациони меч са новим селектором Македонија ће играти 14. јуна када ће бити гост Словачке.

Коментари / 0

Оставите коментар