Hadžibegić: Hoću na klupu Makedonije!

Uz bh. stručnjaka Faruka Hadžibegića, najozbiljniji kandidat za selektora reprezentacije Makedonije je i Srbin, Ljubinko Drulović. Novi selektor platu neće imati veću od 10.000 evra.

Fudbal 11.04.2015 | 12:40
Hadžibegić: Hoću na klupu Makedonije!

Najozbiljniji kandidati za novog selektora A reprezentacije Makedonije su Ljubinko Drulović, trener iz Srbije, te bh. stručnjak Faruk Hadžibegić, saznaje agencija Anadolija u Fudbalskoj federaciji Makedonije (FFM).

Iako će Tehnička komisija FFM zasjedati u utorak, gdje će se očitovati o profilu trenera kojeg žele na klupi, kako kaže izvor AA iz Skoplja, već su kontaktirali Drulovića i uspostavljeni su kontakti sa Hadžibegićem.

Situacija u FFM nije sjajna, tako da budući selektor Makedonije mjesečnu platu neće imati veću od 10.000 evra, a od njega će se očekivati da pokuša sakupiti što više bodova do kraja kvalifikacionog ciklusa za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Iz mnogih razloga, prije svega sportskih, ali i prijateljskih, pa i političkih jako bih volio da postanem selektor Makedonije. Prije svega, to je kvalitetna reprezentacija, koja ima dobrih elemenata i sigurno dobru budućnost. To je sve što vam u ovom momentu mogu reći", istakao je u telefonskom razgovoru Hadžibegić.

Nakon nedavne smjene Boška Đurovskog zbog loših rezultata Makedonije u kvalifikacijama za EURO 2016, kao mogući kandidat za klupu "crvenih" u pojedinim medijima spominjan je i Safet Sušić, doskorašnji selektor Bosne i Hercegovine, sa kojom je izborio nastup na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Niko me nije kontaktirao. Prvi put od vas čujem za to. Nisam kandidat i očito nema ništa od mog odlaska u Makedoniju", kratko je rekao Sušić.

Reprezentacija Makedonije poslije pet kola u grupi C kvalifikacija za EURO 2016 ima svega tri boda. Tadašnji izabranici Đurovskog pobijedili su samo Luksemburg i to teškom mukom 9. oktobra prošle godine na stadionu "Filip II" u Skoplju, rezultatom 3:2.

Gubili su od Španije (1:5), Ukrajine (0:1), Slovačke (0:2) i Bjelorusije (1:2). Naredni kvalifikacioni meč sa novim selektorom Makedonija će igrati 14. juna kada će biti gost Slovačke.

Komentari / 0

Ostavite komentar