Дирк се ''уплашио'' и враћа се кући!

Да ли га је из Турске отерао снајпер или је и без тога осетио да је време да заигра на "Де Кајпу", није познато. Углавном, Фајнорд ће имати на кога да се ослони наредне сезоне.

Фудбал 11.04.2015 | 11:00
Дирк се ''уплашио'' и враћа се кући!

Време је за повратак кући.

Девет година од одласка са “Де Кајпа” и преласка у Ливерпул, Дирк Кајт донео је одлуку да поново обуче дрес Фајнорда и у њему заврши велику каријеру.

Кајт ће у јуну, после три сезоне у Фенербахчеу, поново заиграти за клуб у ком се прославио као фудбалер у периоду од 2003. до 2006. године, постао репрезентативац Холандије и изборио трансфер у један од највећих клубова на свету. Пре Фајнорда, Кајт је пет сезона играо за Утрехт...

Кајт је са Фајнордом потписао уговор на годину дана, али је наговестио да би сарадња могла да потраје дуже. Има 34 године...

"Сада је право време да се вратим у Ротердам. Спреман сам и имам велику жељу да остварим успех на Де Којпу", рекао је Кајт.

Директор Фејнорда Мартин ван Гел рекао је да је Којтов повратак у клуб за навијаче "права музика за уши".

"Дирк још може да игра. Он може да постане Фајнордов Рајан Гигс", рекао је он.

Повезано или не, Кајтов повратак у Холандију објављен је неколико дана након што је на аутобус са играчима Фенербахчеа испаљено неколико метака из снајпера, у једном од најнечувенијих инцидената у европском фудбалу у последње време.

Кајт је каријеру почео у Утрехту 1998. године, одакле је пет година касније прешао у Фајнорд. Био је најбољи стрелац холандске лиге у сезони 2004/2005, а за најбољег играча Холандије проглашен је 2006. године.

Он је 2006. године потписао за Ливерпул, одакле је шест година касније прешао у Фенербахче. За репрезентацију Холандије одиграо је 104 утакмице и постигао 24 гола, а из државног тима повукао се после освајања трећег места на прошлогодишњем Светском првенству у Бразилу.

Коментари / 0

Оставите коментар