Dirk se ''uplašio'' i vraća se kući!

Da li ga je iz Turske oterao snajper ili je i bez toga osetio da je vreme da zaigra na "De Kajpu", nije poznato. Uglavnom, Fajnord će imati na koga da se osloni naredne sezone.

Fudbal 11.04.2015 | 11:00
Dirk se ''uplašio'' i vraća se kući!

Vreme je za povratak kući.

Devet godina od odlaska sa “De Kajpa” i prelaska u Liverpul, Dirk Kajt doneo je odluku da ponovo obuče dres Fajnorda i u njemu završi veliku karijeru.

Kajt će u junu, posle tri sezone u Fenerbahčeu, ponovo zaigrati za klub u kom se proslavio kao fudbaler u periodu od 2003. do 2006. godine, postao reprezentativac Holandije i izborio transfer u jedan od najvećih klubova na svetu. Pre Fajnorda, Kajt je pet sezona igrao za Utreht...

Kajt je sa Fajnordom potpisao ugovor na godinu dana, ali je nagovestio da bi saradnja mogla da potraje duže. Ima 34 godine...

"Sada je pravo vreme da se vratim u Roterdam. Spreman sam i imam veliku želju da ostvarim uspeh na De Kojpu", rekao je Kajt.

Direktor Fejnorda Martin van Gel rekao je da je Kojtov povratak u klub za navijače "prava muzika za uši".

"Dirk još može da igra. On može da postane Fajnordov Rajan Gigs", rekao je on.

Povezano ili ne, Kajtov povratak u Holandiju objavljen je nekoliko dana nakon što je na autobus sa igračima Fenerbahčea ispaljeno nekoliko metaka iz snajpera, u jednom od najnečuvenijih incidenata u evropskom fudbalu u poslednje vreme.

Kajt je karijeru počeo u Utrehtu 1998. godine, odakle je pet godina kasnije prešao u Fajnord. Bio je najbolji strelac holandske lige u sezoni 2004/2005, a za najboljeg igrača Holandije proglašen je 2006. godine.

On je 2006. godine potpisao za Liverpul, odakle je šest godina kasnije prešao u Fenerbahče. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 104 utakmice i postigao 24 gola, a iz državnog tima povukao se posle osvajanja trećeg mesta na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Komentari / 0

Ostavite komentar