Видео: Од Бобија за Звезду - с љубављу!

Српски горостас није могао да пружи екипи лепши поклон на симболичном, евролигашком растанку.

Кошарка 11.04.2015 | 09:20
Видео: Од Бобија за Звезду - с љубављу!

"МВП, МВП", одјекивала је хала Пионир док је Бобан Марјановић скалпирао Панатинаикос, погоцима за велики тријумф Звезде, две секунде пре краја меча.

Најдоминантнији центар Европе поклонио је навијачима победу за памћење, на извесном евролигашком растанку, јер је тешко поверовати да ће црвено-бели на лето бити у стању да се носе са понудама европских гиганата или НБА клубова.

Без обзира на даљи ток сезоне, Евролига 2014/15 дефинитивно ће остати упамћена по апсолутној доминацији горостаса из Зајечара, који је за претходне две године прошао велики пут, напредовао и афирмисао се у црвено-белом, поставши оно што је данас.

Утакмицом против Панатинаикоса, у којој је убацио 12 поена и сакупио 16 скокова, за индекс 28, Бобан Марјановић окончао је сезону најјачег такмичења као апсолутни МВП, што ће ускоро бити и озваничено.

Центар Црвене звезде Телеком сабрао је на 24 евро утакмице укупни индекс 616, просечни 25,67, чиме је апсолутни лидер те статистичке категорије, испред другопласираног Немање Бјелице (457 - 19,04).

Већ у првом полувремену утакмице против Атињана, Марјановић је престигао рекорд Мирсада Турџана у укупном броју скокова (248) и дошао до цифре од 256 ухваћених лопти!

Такође, Боби је постао рекордер и по укупном броју индексних поена, престигавши учинак некадашњег играча Макабија, Ентонија Паркера у сезони 2004/2005 (597).

Уз то, Марјановић је поправио сопствени рекорд у броју "дабл-дабл" учинака у једној сезони - 16!

"Леп је осећај после победе... Свака победа је добра и она је одлична увертира за Партизан, али морамо што пре да је заборавимо и да се окренемо следећем ривалу. Из овог дуела морамо да извучемо поуке и да умањимо падове у игри", рекао је Марјановић новинарима после меча, а пренела Бета.

Упитан је и за одлучујућа слободна бацања.

"Изводио сам и раније слободна бацања у финишу, али ова су први пут у каријери била да реше утакмицу. Јако је леп осећај донети победу. Када сам изводио прво бацање нисам био баш хладнокрван, али када је оно ушло, било је много лакше. После њега сам имао добар осећај како да изведем друго... Јако је фин осећај", рекао је Марјановић.

Црвено-бели су овосезонско учешће у Евролиги завршили на седмом месту у Групи Е Топ 16 фазе, са четири победе и 10 пораза. Наредни изазови брзо стижу.

Већ у уторак увече, од 21.00 час, Звезда ће дочекати Партизан у хали Пионир, у првој утакмици полуфинала АБА лиге.

"Полако размишљамо о њима... У мислима су нам ти мечеви. Нисмо још почели да се спремамо за њих, али има још времена, четири, пет дана су пред нама, као и тренинзи. Очекујем тешку битку. Партизан је јако добар тим, веома добро играју", казао је Марјановић.

Коментари / 0

Оставите коментар