Video: Od Bobija za Zvezdu - s ljubavlju!

Srpski gorostas nije mogao da pruži ekipi lepši poklon na simboličnom, evroligaškom rastanku.

Košarka 11.04.2015 | 09:20
Video: Od Bobija za Zvezdu - s ljubavlju!

"MVP, MVP", odjekivala je hala Pionir dok je Boban Marjanović skalpirao Panatinaikos, pogocima za veliki trijumf Zvezde, dve sekunde pre kraja meča.

Najdominantniji centar Evrope poklonio je navijačima pobedu za pamćenje, na izvesnom evroligaškom rastanku, jer je teško poverovati da će crveno-beli na leto biti u stanju da se nose sa ponudama evropskih giganata ili NBA klubova.

Bez obzira na dalji tok sezone, Evroliga 2014/15 definitivno će ostati upamćena po apsolutnoj dominaciji gorostasa iz Zaječara, koji je za prethodne dve godine prošao veliki put, napredovao i afirmisao se u crveno-belom, postavši ono što je danas.

Utakmicom protiv Panatinaikosa, u kojoj je ubacio 12 poena i sakupio 16 skokova, za indeks 28, Boban Marjanović okončao je sezonu najjačeg takmičenja kao apsolutni MVP, što će uskoro biti i ozvaničeno.

Centar Crvene zvezde Telekom sabrao je na 24 evro utakmice ukupni indeks 616, prosečni 25,67, čime je apsolutni lider te statističke kategorije, ispred drugoplasiranog Nemanje Bjelice (457 - 19,04).

Već u prvom poluvremenu utakmice protiv Atinjana, Marjanović je prestigao rekord Mirsada Turdžana u ukupnom broju skokova (248) i došao do cifre od 256 uhvaćenih lopti!

Takođe, Bobi je postao rekorder i po ukupnom broju indeksnih poena, prestigavši učinak nekadašnjeg igrača Makabija, Entonija Parkera u sezoni 2004/2005 (597).

Uz to, Marjanović je popravio sopstveni rekord u broju "dabl-dabl" učinaka u jednoj sezoni - 16!

"Lep je osećaj posle pobede... Svaka pobeda je dobra i ona je odlična uvertira za Partizan, ali moramo što pre da je zaboravimo i da se okrenemo sledećem rivalu. Iz ovog duela moramo da izvučemo pouke i da umanjimo padove u igri", rekao je Marjanović novinarima posle meča, a prenela Beta.

Upitan je i za odlučujuća slobodna bacanja.

"Izvodio sam i ranije slobodna bacanja u finišu, ali ova su prvi put u karijeri bila da reše utakmicu. Jako je lep osećaj doneti pobedu. Kada sam izvodio prvo bacanje nisam bio baš hladnokrvan, ali kada je ono ušlo, bilo je mnogo lakše. Posle njega sam imao dobar osećaj kako da izvedem drugo... Jako je fin osećaj", rekao je Marjanović.

Crveno-beli su ovosezonsko učešće u Evroligi završili na sedmom mestu u Grupi E Top 16 faze, sa četiri pobede i 10 poraza. Naredni izazovi brzo stižu.

Već u utorak uveče, od 21.00 čas, Zvezda će dočekati Partizan u hali Pionir, u prvoj utakmici polufinala ABA lige.

"Polako razmišljamo o njima... U mislima su nam ti mečevi. Nismo još počeli da se spremamo za njih, ali ima još vremena, četiri, pet dana su pred nama, kao i treninzi. Očekujem tešku bitku. Partizan je jako dobar tim, veoma dobro igraju", kazao je Marjanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar