Пронаћи нападаче на српског младића!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић позвао је покрајинске органе и надлежне представнике међународне заједнице да хитно пронађу и казне починиоце напада у северном делу Косовске Митровице у којем је Н.С. (17) ножем убоден у груди, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Србија 10.04.2015 | 10:31
Пронаћи нападаче на српског младића!

Малолетног српског младића напали су Албанци његовог узраста у близини моста на Ибру у северном делу Косовске Митровице, који су дошли из јужног дела града и после напада побегли у том правцу, наводи се у саопштењу.

Ðурић је најоштирије осудио безумни напад који се догодио синоћ око 18 часова непосредно код Парка мира и истакао:

"Злочин који је изведен на националној основи, на месту које треба да буде симбол мира и које треба и буквално да буде мост помирења и заједништва, узнемирује и потпуно обесхрабрује. У предвечерје највећег хришћанског празника, Васкрса, српском народу на Косову и Метохији се поново шаљу поруке које подсећају на нека лоша, а не тако далека времена".

Ðурић је додао да је напад на малолетног српског младића узнемирио све становнике северне Косовске Митровице и оне који улажу велике напоре да у покрајини заживи мир, толеранција и безбедан живот за све грађане.

Неколико особа у четвртак вече око шест сати прешло је мост на Ибру у Косовској МИтровици са југа на север и том приликом напало тројицу српких младића који су се ту затекли. Двојица су успели да побегну док је С.Н. убоден, највероватније ножем, у груди.

Том приликом С.Н. је задобио повреду десног плућног крила, дијагфрагме и јетре. Оперисан је синоћ у болници у северном делу Косовске Митровице где се опоравља.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борко

10.04.2015 10:07

Као што су и досад проналажени нападачи на српско становништво...

ОДГОВОРИТЕ