Pronaći napadače na srpskog mladića!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić pozvao je pokrajinske organe i nadležne predstavnike međunarodne zajednice da hitno pronađu i kazne počinioce napada u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojem je N.S. (17) nožem uboden u grudi, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Srbija 10.04.2015 | 10:31
Pronaći napadače na srpskog mladića!

Maloletnog srpskog mladića napali su Albanci njegovog uzrasta u blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice, koji su došli iz južnog dela grada i posle napada pobegli u tom pravcu, navodi se u saopštenju.

Ðurić je najoštirije osudio bezumni napad koji se dogodio sinoć oko 18 časova neposredno kod Parka mira i istakao:

"Zločin koji je izveden na nacionalnoj osnovi, na mestu koje treba da bude simbol mira i koje treba i bukvalno da bude most pomirenja i zajedništva, uznemiruje i potpuno obeshrabruje. U predvečerje najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji se ponovo šalju poruke koje podsećaju na neka loša, a ne tako daleka vremena".

Ðurić je dodao da je napad na maloletnog srpskog mladića uznemirio sve stanovnike severne Kosovske Mitrovice i one koji ulažu velike napore da u pokrajini zaživi mir, tolerancija i bezbedan život za sve građane.

Nekoliko osoba u četvrtak veče oko šest sati prešlo je most na Ibru u Kosovskoj MItrovici sa juga na sever i tom prilikom napalo trojicu srpkih mladića koji su se tu zatekli. Dvojica su uspeli da pobegnu dok je S.N. uboden, najverovatnije nožem, u grudi.

Tom prilikom S.N. je zadobio povredu desnog plućnog krila, dijagfragme i jetre. Operisan je sinoć u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice gde se oporavlja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Borko

10.04.2015 10:07

Kao što su i dosad pronalaženi napadači na srpsko stanovništvo...

ODGOVORITE