Нови власник за Имлек, Бамби и Књаз

Инвестициони фонд Мид Европа партнерс из Лондона преузео је власништво у Имлеку, Бамбију и Књаз Милошу, саопштио је тај фонд.

Србија 10.04.2015 | 09:18
Нови власник за Имлек, Бамби и Књаз

"То још једна потврда атрактивности Србије као инвестиционе дестинације, као и квалитета пословања три компаније које и у новом власништву планирају наставак раста на задовољство многобројних лојалних потрошача", истиче се у саопштењу.

Мид Еуропа партнерс је највећи инвестициони фонд у централној и источној Европи, а заједно са Европском банком за обнову и развој и бизнисменом Андрејом Јовановићем купио је почетком фебруара ове године за 575 милиона евра Дењуб фудс групу, коју су чинили Имлек, Бамби и Књаз Милош.

Јовановић је, како је саопштено, преузео руковођење цијелом групацијом. У менаџерском тиму су и Илија Шетка (Имлек), Бојан Радун (Бамби) и Милош Стојисављевић (Књаз Милош).

"Менаџмент тим посједује одличну прилику, али и велику одговорност да уз подршку и указано повјерење власника даље развија и инвестира у наше највеће брендове", истакао је Јовановић.

Са више од 400 милиона евра укупног промета у 2014. години, Дењуб фудс група представља српског и регионалног лидера на тржиштима млијека и млијечних производа, кондиторских артикала, као и минералне воде и енергетских пића.

Група извози своје производе и на тржишта западне Европе. Од свог оснивања 1999. године, Мид Европа партнерс је руководио укупним капиталом од 4,2 милијарде евра. Фонд је познат у Србији и региону по стварању водећег кабловског и интернет оператера, СББ-Телемакс групе, коју је продао у октобру 2013. године америчком инвестиционом фонду Колберг Кравис Робертс.

Извор: Бета

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Књаз Милос

10.04.2015 07:19

Браво и за ово.... Алооооо. Цвијановицка.... Цитас ли ти ово? Иде Србија ко брзи воз... А ти прицај о преносу надлезности и осталим глупостима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

милосу

10.04.2015 10:28

Продали инвестиционм фонду из Енглеске, златну коку..а јесу успјесни..све сто ваља распродаце а онда и Косово