Novi vlasnik za Imlek, Bambi i Knjaz

Investicioni fond Mid Evropa partners iz Londona preuzeo je vlasništvo u Imleku, Bambiju i Knjaz Milošu, saopštio je taj fond.

Srbija 10.04.2015 | 09:18
Novi vlasnik za Imlek, Bambi i Knjaz

"To još jedna potvrda atraktivnosti Srbije kao investicione destinacije, kao i kvaliteta poslovanja tri kompanije koje i u novom vlasništvu planiraju nastavak rasta na zadovoljstvo mnogobrojnih lojalnih potrošača", ističe se u saopštenju.

Mid Europa partners je najveći investicioni fond u centralnoj i istočnoj Evropi, a zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i biznismenom Andrejom Јovanovićem kupio je početkom februara ove godine za 575 miliona evra Denjub fuds grupu, koju su činili Imlek, Bambi i Knjaz Miloš.

Јovanović je, kako je saopšteno, preuzeo rukovođenje cijelom grupacijom. U menadžerskom timu su i Ilija Šetka (Imlek), Bojan Radun (Bambi) i Miloš Stojisavljević (Knjaz Miloš).

"Menadžment tim posjeduje odličnu priliku, ali i veliku odgovornost da uz podršku i ukazano povjerenje vlasnika dalje razvija i investira u naše najveće brendove", istakao je Јovanović.

Sa više od 400 miliona evra ukupnog prometa u 2014. godini, Denjub fuds grupa predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mlijeka i mliječnih proizvoda, konditorskih artikala, kao i mineralne vode i energetskih pića.

Grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope. Od svog osnivanja 1999. godine, Mid Evropa partners je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde evra. Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemaks grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts.

Izvor: Beta

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Knjaz Milos

10.04.2015 07:19

Bravo i za ovo.... Alooooo. Cvijanovicka.... Citas li ti ovo? Ide Srbija ko brzi voz... A ti pricaj o prenosu nadleznosti i ostalim glupostima...

ODGOVORITE
Name

milosu

10.04.2015 10:28

Prodali investicionm fondu iz Engleske, zlatnu koku..a jesu uspjesni..sve sto valja rasprodace a onda i Kosovo