Зашто жене никада немају шта да обуку?

Када откријете тајну коју гардероба крије, можда никада више нећете упасти у највећу женску недоумицу…

Мода и љепота 10.04.2015 | 06:11
Зашто жене никада немају шта да обуку?

Ситуација је следећа: имате дејт за сат времена, са све пешкиром на глави пребирате по одећи разбацаној на све стране - по креветима, столицама, поду... Саплићете се о те чудновате гомилице. Мрмљате и коментаришете: „Зашто сам побогу ово купила... У овоме изгледам дебело.... Ово би боље стајало мојој тетки...“

Ни десет одличних комбинација није довољно да доживите тај секси осећај потпуног задовољства. Можете ли себи приуштити нову гомилу ствари? Без панике

Психолози се слажу у једном - када жена каже да нема шта да обуче, она заправо мисли да не постоји ништа што је у том тренутку довољно узбуђује. Када се оно што осећате изнутра не поклапа са спољашњом сликом, онда долази до стреса овог типа. Стил понекад може указивати и на то шта се дешава изнутра, а да тога нисмо свесни. Одећа јесте оно што нам поправља самопоуздање, а самопоуздање је оно што може да наруши комбинацију.

Одећа са собом увек понесе део енергије, и ако сте омиљену хаљину носили на догађају који вам је створио лоше успомене, психолози кажу да је већа вероватноћа да ту хаљину више нећете хтети да носите када вам је жеља да заблистате. Ако вам је неко рекао да вам нешто лоше стоји, посебно када је у питању женска особа (мама, другарица, сестра), из потребе да се допаднете више то нећете узимати у обзир иако вам та комбинација ствара позитивне вибрације.

Такође, многе жене растрзане су између трендова, онога што им добро стоји и онога што би волеле да носе. Правила организовања ормара

Постоји неколико одличних трикова које примењују многи велики дизајнери и брендови, а који могу помоћи у тренуцима неодлучности. Један од најбољих модних савета дошао је од Мајкла Корса који каже да би 70 одсто одеће коју поседујемо требало да буде „месо и кромпир“, а 30 одсто „шлаг и паперје“ - боја, узорак, сјај и асесоари.

До проблема долази када је ситуација обрнута. Од превише шаренила уме да заболи глава. Погледајте по свом ормару и проучите да ли имате довољно басиц ствари. Колико црних панталона и белих кошуља поседујете, као и лепих ципела које иду уз све? Нека вам те ствари буду основа за изградњу стила.

До стила се не долази увек лако, потребне су године тражења, али не би требало одустати и куповати све што нам се свиди на око или што носе познати, јер пронаћи свој стил, оно нешто само наше и јединствено, добро је за новчаник, па и за душу. То само значи да откријете оно што вам најбоље стоји и да то буде ваш печат. Тајна решења је у томе да се потом прилика (посао, дејт, састанак, журка) прилагоди стилу, а не обрнуто.

Психолози тврде да је најбоље ићи у куповину онда када сте срећни и задовољни собом. Никако када сте тужни или анксиозни. Ствари које купујете зависе од расположења и оне ће то расположење касније рефлектовати на онога ко их носи.

Многи модни брендови, када праве нову колекцију, праве моод боард како би визуализовали своје идеје и имали слику о будућности. Уз помоћ исечака из магазина, идеја са Пинтереста или са ревија, направите свој моод боард који ће вам служити за свакодневну инспирацију.

Добре комбинације нису настале у десет минута пред полазак на посао. Планирање је доста важно. Сликајте се у најразличитијим комбинацијама и додајте на моод боард. И онда ће само један поглед помоћи да се одлучите и када је најтеже.

Извор: Супер жена

 

Коментари / 0

Оставите коментар