Начелник опозван, предсједник смијењен!

У наставку сједнице Скупштине општине Србац, којој није присуствовало десет одборника досадашње скупштинске већине, новоформирана скупштинска већина са СНСД на челу, данас је донијела одлуку о опозиву начелника општине Србац Драге Ћирића.

Република Српска 09.04.2015 | 21:07
Начелник опозван, предсједник смијењен!

За опозив је гласало 12 одборника СНСД-а, један одборник Демократског народног савеза и 2 одборника Српске демократске странке, који су, такође, присуствовали сједници.

Иако је било планирано да се смијени и замјеник начелника општине Ранко Недић, предсједник србачког СДС-а, до тога није дошло, па се претпоставља да је поштеђен због подршке код покретања опозива начелника Ћирића.

Са 13 гласова за и два уздржана смијењена је Драгица Вранић, а за вршиоца дужности секретара умјесто ње именована је Слађана Шкрбић.

Умјесто смијењеног Зорана Ђукића, за новог предсједника општинског парламента у Српцу изабран је кандидат СНСД-а Горан Гаврановић са 13 гласова, док је његов противкандидат Игор Девић из СДС-а  добио два гласа.

За потпредсједника скупштине изабран је Теодор Стојковић, бивши одборник СП РС, а сада  члан СНСД-а, који је добио 13 гласова, док је његов противкандидат др. Бранка Недић из СДС-а добила само два гласа.

Након тога, сједница је прекинута, тако да ће се најављена смјена начелника одјељења органа општинске управе и именовање нових обавити у наставку сједнице парламента, како је, договорено,  након васкршњих празника, када се очекују и кадровске промјене у јавним предузећима и установама ове општине.

Аутор: Саво Кесер
    

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

тигар

09.04.2015 19:24

Тако им и треба кад су у странку узели све преливоде и дали им послове на будзету а вијерних цланова се сијете само пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.04.2015 20:07

Данас је у Добоју положен камен темељац за изградњу споменика палим борцима Добоја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

10.04.2015 02:15

Од камен темељца се не зиви....

Name

ДартхВадер

09.04.2015 23:59

СНСД након куповине папака на државном нивоу наставља исто и на локалном. Послије Градишке отимају још једну општину у Лијевче Пољу. Папци на снижењ,у па да се искористи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јован шумица

10.04.2015 06:03

Дада вјероватно живи од братске турске помоћи.

ОДГОВОРИТЕ