Načelnik opozvan, predsjednik smijenjen!

U nastavku sjednice Skupštine opštine Srbac, kojoj nije prisustvovalo deset odbornika dosadašnje skupštinske većine, novoformirana skupštinska većina sa SNSD na čelu, danas je donijela odluku o opozivu načelnika opštine Srbac Drage Ćirića.

Republika Srpska 09.04.2015 | 21:07
Načelnik opozvan, predsjednik smijenjen!

Za opoziv je glasalo 12 odbornika SNSD-a, jedan odbornik Demokratskog narodnog saveza i 2 odbornika Srpske demokratske stranke, koji su, takođe, prisustvovali sjednici.

Iako je bilo planirano da se smijeni i zamjenik načelnika opštine Ranko Nedić, predsjednik srbačkog SDS-a, do toga nije došlo, pa se pretpostavlja da je pošteđen zbog podrške kod pokretanja opoziva načelnika Ćirića.

Sa 13 glasova za i dva uzdržana smijenjena je Dragica Vranić, a za vršioca dužnosti sekretara umjesto nje imenovana je Slađana Škrbić.

Umjesto smijenjenog Zorana Đukića, za novog predsjednika opštinskog parlamenta u Srpcu izabran je kandidat SNSD-a Goran Gavranović sa 13 glasova, dok je njegov protivkandidat Igor Dević iz SDS-a  dobio dva glasa.

Za potpredsjednika skupštine izabran je Teodor Stojković, bivši odbornik SP RS, a sada  član SNSD-a, koji je dobio 13 glasova, dok je njegov protivkandidat dr. Branka Nedić iz SDS-a dobila samo dva glasa.

Nakon toga, sjednica je prekinuta, tako da će se najavljena smjena načelnika odjeljenja organa opštinske uprave i imenovanje novih obaviti u nastavku sjednice parlamenta, kako je, dogovoreno,  nakon vaskršnjih praznika, kada se očekuju i kadrovske promjene u javnim preduzećima i ustanovama ove opštine.

Autor: Savo Keser
    

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

tigar

09.04.2015 19:24

Tako im i treba kad su u stranku uzeli sve prelivode i dali im poslove na budzetu a vijernih clanova se sijete samo pred izbore.

ODGOVORITE
Name

Борац

09.04.2015 20:07

Данас је у Добоју положен камен темељац за изградњу споменика палим борцима Добоја.

ODGOVORITE
Name

dada

10.04.2015 02:15

Od kamen temeljca se ne zivi....

Name

DarthVader

09.04.2015 23:59

SNSD nakon kupovine papaka na državnom nivou nastavlja isto i na lokalnom. Poslije Gradiške otimaju još jednu opštinu u Lijevče Polju. Papci na sniženj,u pa da se iskoristi.

ODGOVORITE
Name

jovan šumica

10.04.2015 06:03

Dada vjerovatno živi od bratske turske pomoći.

ODGOVORITE