Субвенције општине Источна Илиџа

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа на данашњој сједници усвојили су Извјештај о извршењу Плана обезбјеђења и усмјеравања средстава за подстицај малих и средњих предузећа и предузетништва, те Извјештај о извршењу Плана за коришћење средстава за унапаређење пољопривредне производње на подручју општине у прошлој години.

Република Српска 09.04.2015 | 17:40
Субвенције општине Источна Илиџа

,,Циљ општине Источна Илиџа јесте да директно стимулише све оне који имају намјеру да се баве привредним активостима на подручју ове локалне заједнице'', каже начелник општине Предраг Ковач и истиче да сви они који се одлуче на отварање самосталне радње или представништва неке фирме могу рачунати на финансаијску помоћ општине приликом регистрације.

,,Општина помаже и онима који желе да се баве пољопривредом субвенционирањем уложених средстава. За пољопривредника, као и за привреду, обезбјеђујемо и повољне кредите. Годишње за те намјене издвајамо око 100 хиљада марака. Надам се да ће и ове године, као претходних, бити заинтресованих грађана за ове пројекте'', каже Ковач.

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа усвојили су и приједлог одлуке о оснивању Пивредног савјета Општине у чијем раду ће,осим руководства општине учествовати и представници свих привредних грана заступљених у тој локалниј заједници.

,,Циљ нам је да чујемо шта је то интерес привредника на подручју наше општине и у чему им ми можемо помоћи како би подигли привредне активности00,каже начелник Ковач.

Одборници општине Источна Илиџа разматрали су и извјештај о стању безбједности, која је, према оцјенама представника МУП-а Српске, задовољавајућа. Ипак, дешавања у прва три мјесеца ове године одборнике су обавезала да од Станице јавне безбједности Источно Сарајево затраже да учини све неопходно да би били пронађени и санкционисани починитељи више кривичних дјела, прије свега крађе аутомобила.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар