Subvencije opštine Istočna Ilidža

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža na današnjoj sjednici usvojili su Izvještaj o izvršenju Plana obezbjeđenja i usmjeravanja sredstava za podsticaj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, te Izvještaj o izvršenju Plana za korišćenje sredstava za unapaređenje poljoprivredne proizvodnje na području opštine u prošloj godini.

Republika Srpska 09.04.2015 | 17:40
Subvencije opštine Istočna Ilidža

,,Cilj opštine Istočna Ilidža jeste da direktno stimuliše sve one koji imaju namjeru da se bave privrednim aktivostima na području ove lokalne zajednice'', kaže načelnik opštine Predrag Kovač i ističe da svi oni koji se odluče na otvaranje samostalne radnje ili predstavništva neke firme mogu računati na finansaijsku pomoć opštine prilikom registracije.

,,Opština pomaže i onima koji žele da se bave poljoprivredom subvencioniranjem uloženih sredstava. Za poljoprivrednika, kao i za privredu, obezbjeđujemo i povoljne kredite. Godišnje za te namjene izdvajamo oko 100 hiljada maraka. Nadam se da će i ove godine, kao prethodnih, biti zaintresovanih građana za ove projekte'', kaže Kovač.

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su i prijedlog odluke o osnivanju Pivrednog savjeta Opštine u čijem radu će,osim rukovodstva opštine učestvovati i predstavnici svih privrednih grana zastupljenih u toj lokalnij zajednici.

,,Cilj nam je da čujemo šta je to interes privrednika na području naše opštine i u čemu im mi možemo pomoći kako bi podigli privredne aktivnosti00,kaže načelnik Kovač.

Odbornici opštine Istočna Ilidža razmatrali su i izvještaj o stanju bezbjednosti, koja je, prema ocjenama predstavnika MUP-a Srpske, zadovoljavajuća. Ipak, dešavanja u prva tri mjeseca ove godine odbornike su obavezala da od Stanice javne bezbjednosti Istočno Sarajevo zatraže da učini sve neophodno da bi bili pronađeni i sankcionisani počinitelji više krivičnih djela, prije svega krađe automobila.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar