Вучић добио позив за посјету САД

Амбасадор САД Мајкл Кирби пренио је позив потпредсједника САД Џозефа Бајдена премијеру Србије Александру Вучићу за посјету Вашингтону.

Србија 09.04.2015 | 16:40
Вучић добио позив за посјету САД

Премијер Вучић и амбасадор Кирби разговарали су о политичким и економским односима Србије и САД. Амерички амбасадор пренио је српском премијеру позив потпредсједника Џозефа Бајдена да посјети Сједињене Америчке Државе, што би погодовало још већем унапређењу билатералних односа.

“Једна од тема биле су и могуће нове америчке инвестиције у српску економију, посебно у области пољопривредне производње. Амерички амбасадор констатовао је да реформске мјере српске Владе почињу да дају опипљиве резултате, јер се примјећује побољшање економске ситуације у земљи“, наводи се у саопштењу.

У разговору је констатован напредак у дијалогу Београда и Приштине. Премијер Вучић истакао је опредјељеност Србије да доприноси политичкој и економској стабилности региона, као основе напретка свих земаља Западног Балкана, и пуну посвећеност европском путу Србије.

Предсједник Српске Владе и амбасадор САД размотрили су и више регионалних и међународних питања, посебно у свијетлу предсједавања Србије ОЕБС-ом.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

09.04.2015 15:34

Иде Гос.Вуциц да се прода Америма!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

09.04.2015 16:36

Мали је нешто за***о. Сад ваља ићи на пеглање и завртање ушију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт Милојка

09.04.2015 18:54

Иде да добије задатак ста даље да ради ста да призна као рецимо Косово репубљик итд вратице се усију заврнутих.

ОДГОВОРИТЕ