Vučić dobio poziv za posjetu SAD

Ambasador SAD Majkl Kirbi prenio je poziv potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena premijeru Srbije Aleksandru Vučiću za posjetu Vašingtonu.

Srbija 09.04.2015 | 16:40
Vučić dobio poziv za posjetu SAD

Premijer Vučić i ambasador Kirbi razgovarali su o političkim i ekonomskim odnosima Srbije i SAD. Američki ambasador prenio je srpskom premijeru poziv potpredsjednika Džozefa Bajdena da posjeti Sjedinjene Američke Države, što bi pogodovalo još većem unapređenju bilateralnih odnosa.

“Јedna od tema bile su i moguće nove američke investicije u srpsku ekonomiju, posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Američki ambasador konstatovao je da reformske mjere srpske Vlade počinju da daju opipljive rezultate, jer se primjećuje poboljšanje ekonomske situacije u zemlji“, navodi se u saopštenju.

U razgovoru je konstatovan napredak u dijalogu Beograda i Prištine. Premijer Vučić istakao je opredjeljenost Srbije da doprinosi političkoj i ekonomskoj stabilnosti regiona, kao osnove napretka svih zemalja Zapadnog Balkana, i punu posvećenost evropskom putu Srbije.

Predsjednik Srpske Vlade i ambasador SAD razmotrili su i više regionalnih i međunarodnih pitanja, posebno u svijetlu predsjedavanja Srbije OEBS-om.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

JA

09.04.2015 15:34

Ide Gos.Vucic da se proda Amerima!!!

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

09.04.2015 16:36

Mali je nešto za***o. Sad valja ići na peglanje i zavrtanje ušiju.

ODGOVORITE
Name

Trt Milojka

09.04.2015 18:54

Ide da dobije zadatak sta dalje da radi sta da prizna kao recimo Kosovo republjik itd vratice se usiju zavrnutih.

ODGOVORITE