Ибри пријети жестока суспензија!

Прексиноћ дао хет-трик и ушао у историју, данас му забрањују да игра: Ибри прети суспензија од четири меча! Нападач Пари Сен Жермена не може ни да ужива због чудесних погодака против Сент Етјена, јер је на тапету Дисциплинске комисије ФС Француске.

Фудбал 11.04.2015 | 08:40
Ибри пријети жестока суспензија!

У среду вече хет-трик, а у четвртак током дана можда забране Златану Ибрахимовићу да игра фудбал до краја месеца. Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Француске ће у вечерњим сатима саопштити колику је казну одрезала нападачу Пари Сен Жермена због његових коментара у јавности после првенственог дуела са Бордом пре три седмице, кад су Свеци у гостима поражени са 2:3.

Незадовољан суђењем, шведски ас је том приликом изјавио да је „Француска ус... замља“, што је наишло на осуду тамошњег министра спорта, а сва је прилика да га неће штедети ни фудбалски органи, па у јавности провејава мишљење да ће добити четири утакмице суспензије. Уосталом, Ибра је недавно већ кажњен две утакмице забране играња због ударања фудбалера Сент Етјена на првенственој утакмици (кривица утврђена накнадним прегледавањем ТВ снимка), а памти се и искључење на Стамфорд бриџу против Челсија, због којег ће пропустити први дуел четвртфинала Лиге шампиона против Барселоне.

Утисак је, ипак, да Ибра не мари превише за казну, већ ужива у актуелном тренутку и чињеници да је постао други најбољи стрелац у историји Пари Сен Жермена (102 гола), те да му свега седам погодака недостаје да би изједначио рекорд Педра Паулете.
„Није битно ко даје голове, међутим, морам да захвалим саиграчима што су ми омогућили да пробијем границу од 100 погодака за ПСЖ. Наравно, срећан сам због тога, надам се да можемо да направимо велике ствари ове године. Већ у суботу имамо шансу да освојимо други трофеј у сезони (први је Суперкуп још у августу), само да наставимо овако“, поручио је Златан после хет-трика у полуфиналном мечу Купа Француске против Сент Етјена (4:1), иначе његове омиљене жртве на територији Француске, пошто је Зеленима дао 11 голова за две и по сезоне.

У том период осим 102 гола на укупно 124 меча у дресу ПСЖ-а уписао је и 41 асистенцију, али и зарадио 21 жути картон и чак три искључења.

Јединстрвена појава - Златан Ибрахимовић!

Коментари / 0

Оставите коментар