Ibri prijeti žestoka suspenzija!

Preksinoć dao het-trik i ušao u istoriju, danas mu zabranjuju da igra: Ibri preti suspenzija od četiri meča! Napadač Pari Sen Žermena ne može ni da uživa zbog čudesnih pogodaka protiv Sent Etjena, jer je na tapetu Disciplinske komisije FS Francuske.

Fudbal 11.04.2015 | 08:40
Ibri prijeti žestoka suspenzija!

U sredu veče het-trik, a u četvrtak tokom dana možda zabrane Zlatanu Ibrahimoviću da igra fudbal do kraja meseca. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Francuske će u večernjim satima saopštiti koliku je kaznu odrezala napadaču Pari Sen Žermena zbog njegovih komentara u javnosti posle prvenstvenog duela sa Bordom pre tri sedmice, kad su Sveci u gostima poraženi sa 2:3.

Nezadovoljan suđenjem, švedski as je tom prilikom izjavio da je „Francuska us... zamlja“, što je naišlo na osudu tamošnjeg ministra sporta, a sva je prilika da ga neće štedeti ni fudbalski organi, pa u javnosti provejava mišljenje da će dobiti četiri utakmice suspenzije. Uostalom, Ibra je nedavno već kažnjen dve utakmice zabrane igranja zbog udaranja fudbalera Sent Etjena na prvenstvenoj utakmici (krivica utvrđena naknadnim pregledavanjem TV snimka), a pamti se i isključenje na Stamford bridžu protiv Čelsija, zbog kojeg će propustiti prvi duel četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone.

Utisak je, ipak, da Ibra ne mari previše za kaznu, već uživa u aktuelnom trenutku i činjenici da je postao drugi najbolji strelac u istoriji Pari Sen Žermena (102 gola), te da mu svega sedam pogodaka nedostaje da bi izjednačio rekord Pedra Paulete.
„Nije bitno ko daje golove, međutim, moram da zahvalim saigračima što su mi omogućili da probijem granicu od 100 pogodaka za PSŽ. Naravno, srećan sam zbog toga, nadam se da možemo da napravimo velike stvari ove godine. Već u subotu imamo šansu da osvojimo drugi trofej u sezoni (prvi je Superkup još u avgustu), samo da nastavimo ovako“, poručio je Zlatan posle het-trika u polufinalnom meču Kupa Francuske protiv Sent Etjena (4:1), inače njegove omiljene žrtve na teritoriji Francuske, pošto je Zelenima dao 11 golova za dve i po sezone.

U tom period osim 102 gola na ukupno 124 meča u dresu PSŽ-a upisao je i 41 asistenciju, ali i zaradio 21 žuti karton i čak tri isključenja.

Jedinstrvena pojava - Zlatan Ibrahimović!

Komentari / 0

Ostavite komentar