Биће ватре, велики дерби у полуфиналу Купа Немачке!

Борусија на Алијанц арени тражи искупљење за очајну сезону! Меч је на програму 28. априла, други пар Арминија - Волфзбург.

Фудбал 10.04.2015 | 16:00
Биће ватре, велики дерби у полуфиналу Купа Немачке!

До краја сезоне гледаћемо још један велики дерби немачког фудбала. Жреб полуфинала купа спојио је Бајерн из Минхена и Борусију из Дортмунда, који ће се састати 28. априла на Алијанц арени.
„Дортмунд је врхунски тим, али уколико желимо да освојимо трофеј морамо да победимо све ривале“, рекао је тренер баварског гиганта Пеп Гвардиола после узбудљиве завршнице четвртфиналног дуела са Леверкузеном, у којем је бранилац трофеја прошао даље захваљујући одбрани Мануела Нојера у првој серији пенала. „Нојер је сјајан голман, баш као и Бернд Лено, обојица су добро бранила, а на крају смо ми имали више среће и победили“.

Бајерн се тако пласирао 16. узастопно полуфинале немачког купа, које је лане освојио победом управо над Милионерима. Биће то њихов четврти међусобни окршај ове сезоне, која је 13. августа почела тријумфом екипе Јиргена Клопа у Суперкупу Немечке (2:0) али је клуб из Минхена узвратио првенственим победама (2:1, 1:0), али ако је нешто охрабрујуће за тим Јиргена Клопа, коме ће то бити последња прилика да спасе очајну сезону, онда је то чињеница да су прошле године у ово доба покорили Минхен головима Мхитаријана, Ројса и Хофмана (3:0).

У другом полуфиналу, 29. априла, састају се најпријатније изненађење Купа Немачке, Арминија из Билефелда и сјајни Волфзбург. Трећелигаш је до сад направио три велика чуда, избацивши Херту, Вердер и Менхенгладбах и покушаће да освоји први пехар у историји.

Иначе, Бајерн је најуспешнији клуб Немачке кад је реч о куп такмичењу, пошто у трофејној сали има 17 пехара.

Коментари / 0

Оставите коментар