Biće vatre, veliki derbi u polufinalu Kupa Nemačke!

Borusija na Alijanc areni traži iskupljenje za očajnu sezonu! Meč je na programu 28. aprila, drugi par Arminija - Volfzburg.

Fudbal 10.04.2015 | 16:00
Biće vatre, veliki derbi u polufinalu Kupa Nemačke!

Do kraja sezone gledaćemo još jedan veliki derbi nemačkog fudbala. Žreb polufinala kupa spojio je Bajern iz Minhena i Borusiju iz Dortmunda, koji će se sastati 28. aprila na Alijanc areni.
„Dortmund je vrhunski tim, ali ukoliko želimo da osvojimo trofej moramo da pobedimo sve rivale“, rekao je trener bavarskog giganta Pep Gvardiola posle uzbudljive završnice četvrtfinalnog duela sa Leverkuzenom, u kojem je branilac trofeja prošao dalje zahvaljujući odbrani Manuela Nojera u prvoj seriji penala. „Nojer je sjajan golman, baš kao i Bernd Leno, obojica su dobro branila, a na kraju smo mi imali više sreće i pobedili“.

Bajern se tako plasirao 16. uzastopno polufinale nemačkog kupa, koje je lane osvojio pobedom upravo nad Milionerima. Biće to njihov četvrti međusobni okršaj ove sezone, koja je 13. avgusta počela trijumfom ekipe Jirgena Klopa u Superkupu Nemečke (2:0) ali je klub iz Minhena uzvratio prvenstvenim pobedama (2:1, 1:0), ali ako je nešto ohrabrujuće za tim Jirgena Klopa, kome će to biti poslednja prilika da spase očajnu sezonu, onda je to činjenica da su prošle godine u ovo doba pokorili Minhen golovima Mhitarijana, Rojsa i Hofmana (3:0).

U drugom polufinalu, 29. aprila, sastaju se najprijatnije iznenađenje Kupa Nemačke, Arminija iz Bilefelda i sjajni Volfzburg. Trećeligaš je do sad napravio tri velika čuda, izbacivši Hertu, Verder i Menhengladbah i pokušaće da osvoji prvi pehar u istoriji.

Inače, Bajern je najuspešniji klub Nemačke kad je reč o kup takmičenju, pošto u trofejnoj sali ima 17 pehara.

Komentari / 0

Ostavite komentar