Припрема се реконструкција Атлетика!

Левандовски, Швајнштајгер, Тилеманс, Џака, Камачо, Скјапаћазе…Немачки и шпански медији спекулишу да би Мадриђани могли да изазову земљотрес на фудбалској пијаци наредног лета!

Фудбал 10.04.2015 | 14:20
Припрема се реконструкција Атлетика!

Када је почела да се распада шампионска екипа Атлетика из прошле сезоне, клуб са Висенте Калдерона је дао све од себе да у прелазном року адекватним појачањима надомести одласке Дијега Косте, Куртое, Филипе Луиса, Виље, Адријана Лопеза. Ипак, није погодио са свим појачањима.

Неки су се показали као права решења попут Гризмана или Моје. Неки су оставила добар утисак, али се очекивало још више од њих попут Манџукића, Облака или Сикеире. А, неки су се попут Ћерћија или Хименеза испоставили као тотални промашаји.

Како би надоместио пропусте из тог прелазног рока, Атлетико ће покушати у следећем да доведе проверене играче који би Симеонеову чету опет вратили у равноправну трку са Реалом и Барселоном.

Данашња штампа широм Европе пише о неким заиста сензационалним плановима мадридског клуба, а богати Кинези који су преузели власништво над клубом неће жалити новца да испуне Симеонеове жеље и планове.

Тако данас немачки Спорт Билд пише да је Атлетико нациљао чак три појачања из Бундеслиге. Од којих су двојица звезде Бајерна! Бастијан Швајнштајгер и Роберт Левандовски су Симеонеове велике жеље. Популарни Швајни није баш у најбољим односима са Гвардиолом и могао би да крене стопама бившег саиграча Тонија Кроса који је Минхен заменио Мадридом. С тим што би Швајнштајгер уместо у Реалу, могао да заврши у Атлетику. Са Левандовским ће то ићи знатно теже, осим у случају да се Манџукић не врати у Вофлсбург, а да Бајерн ангажује неко велике име за позицију центарфора.

Треће име из Бундеслиге које се такође доводи у везу са Јорганџија према писању Спорт Билда је швајцарски везиста Гранит Џака из Борусије Менхенгладбах. Његова откупна клаузула је 25.000.000 евра.

Истовремено, мадридски Ас добро упућен у дешавања на Висенте Калдерону пише и о плановима Атлетика да доведе супрталентованог везисту Јурија Тилеманса из Андерлехта и да врати некадашњег првотимца Ињасија Камача из Малаге. Наводно су преговори са Андерлехтом већ очели пошто су се јуче састали челници два клуба. С обзиром да уговор Тилеманса траје до 2016. године, Андерлехт није у позицији да много затеже и да тврди пазар. Висина трансфера би требало да износи око 12.000.000 евра.

Што се Камача тиче, он је најближи доласку, односно повратку на Калдерон. Иако има откупну клаузулу од 20.000.000 евра са Малагом и уговор до 2019. године, клуб из Андалузије ће му изаћи у сусрет и смањити цену с обзиром да играч има огромну жељу да се врати у бивши клуб.

На крају листе, ту је и име 16-годишњег уругвасјког нападача Николаса Скјапаћазеа који игра за Ривер Плату.

Коментари / 0

Оставите коментар