Priprema se rekonstrukcija Atletika!

Levandovski, Švajnštajger, Tilemans, Džaka, Kamačo, Skjapaćaze…Nemački i španski mediji spekulišu da bi Madriđani mogli da izazovu zemljotres na fudbalskoj pijaci narednog leta!

Fudbal 10.04.2015 | 14:20
Priprema se rekonstrukcija Atletika!

Kada je počela da se raspada šampionska ekipa Atletika iz prošle sezone, klub sa Visente Kalderona je dao sve od sebe da u prelaznom roku adekvatnim pojačanjima nadomesti odlaske Dijega Koste, Kurtoe, Filipe Luisa, Vilje, Adrijana Lopeza. Ipak, nije pogodio sa svim pojačanjima.

Neki su se pokazali kao prava rešenja poput Grizmana ili Moje. Neki su ostavila dobar utisak, ali se očekivalo još više od njih poput Mandžukića, Oblaka ili Sikeire. A, neki su se poput Ćerćija ili Himeneza ispostavili kao totalni promašaji.

Kako bi nadomestio propuste iz tog prelaznog roka, Atletiko će pokušati u sledećem da dovede proverene igrače koji bi Simeoneovu četu opet vratili u ravnopravnu trku sa Realom i Barselonom.

Današnja štampa širom Evrope piše o nekim zaista senzacionalnim planovima madridskog kluba, a bogati Kinezi koji su preuzeli vlasništvo nad klubom neće žaliti novca da ispune Simeoneove želje i planove.

Tako danas nemački Sport Bild piše da je Atletiko naciljao čak tri pojačanja iz Bundeslige. Od kojih su dvojica zvezde Bajerna! Bastijan Švajnštajger i Robert Levandovski su Simeoneove velike želje. Popularni Švajni nije baš u najboljim odnosima sa Gvardiolom i mogao bi da krene stopama bivšeg saigrača Tonija Krosa koji je Minhen zamenio Madridom. S tim što bi Švajnštajger umesto u Realu, mogao da završi u Atletiku. Sa Levandovskim će to ići znatno teže, osim u slučaju da se Mandžukić ne vrati u Voflsburg, a da Bajern angažuje neko velike ime za poziciju centarfora.

Treće ime iz Bundeslige koje se takođe dovodi u vezu sa Jorgandžija prema pisanju Sport Bilda je švajcarski vezista Granit Džaka iz Borusije Menhengladbah. Njegova otkupna klauzula je 25.000.000 evra.

Istovremeno, madridski As dobro upućen u dešavanja na Visente Kalderonu piše i o planovima Atletika da dovede suprtalentovanog vezistu Jurija Tilemansa iz Anderlehta i da vrati nekadašnjeg prvotimca Injasija Kamača iz Malage. Navodno su pregovori sa Anderlehtom već očeli pošto su se juče sastali čelnici dva kluba. S obzirom da ugovor Tilemansa traje do 2016. godine, Anderleht nije u poziciji da mnogo zateže i da tvrdi pazar. Visina transfera bi trebalo da iznosi oko 12.000.000 evra.

Što se Kamača tiče, on je najbliži dolasku, odnosno povratku na Kalderon. Iako ima otkupnu klauzulu od 20.000.000 evra sa Malagom i ugovor do 2019. godine, klub iz Andaluzije će mu izaći u susret i smanjiti cenu s obzirom da igrač ima ogromnu želju da se vrati u bivši klub.

Na kraju liste, tu je i ime 16-godišnjeg urugvasjkog napadača Nikolasa Skjapaćazea koji igra za River Platu.

Komentari / 0

Ostavite komentar