Видео: Ови инциденти су обележили тениски 21. век!

Претње, свађе, пљување, туче, сузе и крв! Највише бизарних ситуација се догодило на финалном Мастерсу, док је по том критеријуму УС опен на другом месту.

Тенис 11.04.2015 | 00:00
Видео: Ови инциденти су обележили тениски 21. век!

И најбољи некада изгубе живце, па се то догодило и Новаку Ђоковићу током меча са Ендијем Маријем у Мајамију, када је због викања преплашио дечака који скупља лоптице и носи пешкире. Међутим, иако понекад помислимо да светски број један има танке нерве и да се понаша неспортски у неким ситуацијама, он је мала беба у поређењу са Лејтоном Хјуитом, Хуаном Игнасијом Челом, Алексом Богомоловим, Давидом Ферером, Сереном Вилијамс, па чак и Мирком Федерер...

Наравно, најбољи светски тенисер је показао да је велики спортсмен, па се неколико сати касније јавно извинио дечаку и његовој породици.

Погледајте које неспортске, бизарне и инцидентне ситуације су обележиле 21. век белог спорта.

Тенисерка која прети линијском судији, два играча која се свађају међусобно и са публиком, пљување својественом приградским пијацама, туча на трибинама, плач као начин нервирања мужевљевог противника, ломљење сопствене лобање тениским рекетом - све то је виђено у овом веку на теренима који се сматрају за најмирније и најмање подложне инцидентима.

РАЗБИЈАЊЕ ГЛАВЕ РЕКЕТОМ

Почећемо са једним детаљем са меча који се играо управо у граду у коме је последњи Мастерс завршен - Мајамију. Када су се 2008. године састали Михаил Јужни и Николас Алмагро, публика је имала шта да види и када је у питању тениска представа, али и она права, позоришна. Док је Алмагро сервирао за меч, Јужни је пропустио велико прилику да врати брејк, па је због тога почео да се удара рекетом у главу! Из чела је кренула да му тече крв.

ТЕЛЕНОВЕЛА РАФЕ НАДАЛА И СУДИЈЕ БЕРНАРДЕСА

Не само једном, већ двапут је Рафаел Надал показао колико не воли судију из Бразила Карлоса Бернардеса. На финалном Мастерсу 2010. године, Шпанац је играо са Томашом Бердихом, а арбитар је један његов чист ударац окарактерисао као аут. Надал је тражио челенџ, који је показао да судија није у праву. Поен је морао да се понавља.
"Нећу више да играм. Много ми говори твоје понашањ, Карлосе. Говориш ми тешке глупости", викао је љути Рафа.

На крају се вратио на терен и освојио поен. Био је срећан као дете.

А онда, 2015. године, опет Надалов меч који је судио Бернардес. Опет једна грешка, опет Рафа луди.
"Тражићу да ми више никада не судиш. Не могу више. Ја са тобом немам проблем, али не могу више".

"НАРАВНО, ЖЕНСКО ЈЕ СУДИЈА"

Ферер је свој највећи испад имао на УС опену.
"Не могу да погодим проклету лопту, не могу. Ово је тешко ср..е. Моја глава је пуна ср..а", рекао је себи у браду Шпанац.

"Опомена, господине Ферер", зачуо се леп женски глас са судијског разгласа.

"Зашто? Зато што причам сам са собом. Нормално, ти си жена. Жене не разумеју ништа, ама баш ништа", био је љут као рис.

СЕРЕНА И ПРЕТЊЕ ЛИНИЈСКОМ СУДИЈИ

Превише пута у каријери је Серена Вилијамс имала испаде у родној Америци. Један од оних који ће остати дуго упамћен догодио се такође на УС опену. У финалу 2009. године са Ким Клајстерс, меч је прекинут због друге опомене коју је добила Американка. Направила је преступ приликом другог сервиса и поклонила меч лопту ривалки, а са тим се није сложила, што се чини и поштеним.
"Кунем се богом да ћу узети ову лоптицу и гурнути ти је до дна грла", рекла је линијском судији, који је такође био жена.

"Претила ми је да ће ме убити", јадала се званичном делегату госпођа судија, па је он доделио победу Клајстерсовој. Серена се спортски поздравила са својом противницом, јер ипак није она крива.

ЛИНИЈСКИ СУДИЈА ДОБИО ПО ЦЕВАНИЦИ

Морамо да се присетимо оног инцидента из финала Квинса, када је Давид Налбандијан изнервиран ударио ногом у рекламу, а иза рекламе је била нога линијског судије.

ВЕРДАСКО - САМ ПРОТИВ СВИХ

Велики ривалитет влада између Шпанаца и Француза, у сваком погледу, па чак и на тениском терену. Током финала турнира у Ници 2010. године, Вердаско се свађао са Ришаром Гаскеом и целокупном публиком. Урнебесне сцене је непотребно објашњавати, погледајте и насмејте се до суза:
"Ви сте најгора публика на свету", говорио је Вердаско

БОГОМОЛОВ СЕ НАЉУТИО И НАПУСТИО МЕЧ

У полуфиналу челенџера у Винетки, састали су се Алекс Богомолов Јуниор и Бредли Клан. Богомолов је сматрао да је једна лопта отишла у аут, престао је да игра, али судија није тако мислио. Због тога, Богомолов је скинуо мајицу, изашао са терена и предао меч. Даме, уживајте!

ОНО КАДА ЧЕЛА ПЉУНЕ КА ХЈУИТУ

Лејтон Хјуит је увек био познат као провокатор, што се у једном наврату уопште није свидело Хуану Игнасију Чели. Аустралијанац је славио када је Чела машио чисте ударце на њиховом мечу у Мелбурну 2005. године, па је на крају гема, док су се тенисери мимоилазили, Аргентинац пљунуо свог ривала. Крајњи стадијум непоштовања фер плеја и уличарског понашања

МИРКА ПЛАЧЕ, ВАВРИНКА СЕ БУНИ

Ово се догодило пре мање од пола године. Мирка Федерер је током полуфинала Мастерс купа у Лондону почела да са трибина провоцира Стана Вавринку опонашањем јецања и плача, како би помогла супругу да се пласира у финале. Слабије рангираног од двојице швајцарских тенисера је то врло погодило, па је у неким навратима покушавао и да убеди судију да је избаци са трибина. Срећом по Швајцарску, њих двојица су то изгладили и непуних месец дана касније постали шампиони Дејвис купа- први пут у историји. Међутим, овај детаљ бацио је сенку на комплетну породицу Федерер.

Сећамо се да је Роџер морао да преда финале Новаку због наводних проблема са леђима.

ТУЧА ФУДБАЛСКИХ РАЗМЕРА НА ТРИБИНАМА

Уколико сте ових дана нервозни, погледајте ово. И не будите наивни: није ово сцена са неког ватреног турског или грчког дербија у фудбалу.

Погледајте сада и Новаков инцидент из Мајамија, упоредите, и сами процените да ли може да се надмеће и са једном од ових невероватних сцена.

Коментари / 0

Оставите коментар