Video: Ovi incidenti su obeležili teniski 21. vek!

Pretnje, svađe, pljuvanje, tuče, suze i krv! Najviše bizarnih situacija se dogodilo na finalnom Mastersu, dok je po tom kriterijumu US open na drugom mestu.

Tenis 11.04.2015 | 00:00
Video: Ovi incidenti su obeležili teniski 21. vek!

I najbolji nekada izgube živce, pa se to dogodilo i Novaku Đokoviću tokom meča sa Endijem Marijem u Majamiju, kada je zbog vikanja preplašio dečaka koji skuplja loptice i nosi peškire. Međutim, iako ponekad pomislimo da svetski broj jedan ima tanke nerve i da se ponaša nesportski u nekim situacijama, on je mala beba u poređenju sa Lejtonom Hjuitom, Huanom Ignasijom Čelom, Aleksom Bogomolovim, Davidom Fererom, Serenom Vilijams, pa čak i Mirkom Federer...

Naravno, najbolji svetski teniser je pokazao da je veliki sportsmen, pa se nekoliko sati kasnije javno izvinio dečaku i njegovoj porodici.

Pogledajte koje nesportske, bizarne i incidentne situacije su obeležile 21. vek belog sporta.

Teniserka koja preti linijskom sudiji, dva igrača koja se svađaju međusobno i sa publikom, pljuvanje svojestvenom prigradskim pijacama, tuča na tribinama, plač kao način nerviranja muževljevog protivnika, lomljenje sopstvene lobanje teniskim reketom - sve to je viđeno u ovom veku na terenima koji se smatraju za najmirnije i najmanje podložne incidentima.

RAZBIJANJE GLAVE REKETOM

Počećemo sa jednim detaljem sa meča koji se igrao upravo u gradu u kome je poslednji Masters završen - Majamiju. Kada su se 2008. godine sastali Mihail Južni i Nikolas Almagro, publika je imala šta da vidi i kada je u pitanju teniska predstava, ali i ona prava, pozorišna. Dok je Almagro servirao za meč, Južni je propustio veliko priliku da vrati brejk, pa je zbog toga počeo da se udara reketom u glavu! Iz čela je krenula da mu teče krv.

TELENOVELA RAFE NADALA I SUDIJE BERNARDESA

Ne samo jednom, već dvaput je Rafael Nadal pokazao koliko ne voli sudiju iz Brazila Karlosa Bernardesa. Na finalnom Mastersu 2010. godine, Španac je igrao sa Tomašom Berdihom, a arbitar je jedan njegov čist udarac okarakterisao kao aut. Nadal je tražio čelendž, koji je pokazao da sudija nije u pravu. Poen je morao da se ponavlja.
"Neću više da igram. Mnogo mi govori tvoje ponašanj, Karlose. Govoriš mi teške gluposti", vikao je ljuti Rafa.

Na kraju se vratio na teren i osvojio poen. Bio je srećan kao dete.

A onda, 2015. godine, opet Nadalov meč koji je sudio Bernardes. Opet jedna greška, opet Rafa ludi.
"Tražiću da mi više nikada ne sudiš. Ne mogu više. Ja sa tobom nemam problem, ali ne mogu više".

"NARAVNO, ŽENSKO JE SUDIJA"

Ferer je svoj najveći ispad imao na US openu.
"Ne mogu da pogodim prokletu loptu, ne mogu. Ovo je teško sr..e. Moja glava je puna sr..a", rekao je sebi u bradu Španac.

"Opomena, gospodine Ferer", začuo se lep ženski glas sa sudijskog razglasa.

"Zašto? Zato što pričam sam sa sobom. Normalno, ti si žena. Žene ne razumeju ništa, ama baš ništa", bio je ljut kao ris.

SERENA I PRETNJE LINIJSKOM SUDIJI

Previše puta u karijeri je Serena Vilijams imala ispade u rodnoj Americi. Jedan od onih koji će ostati dugo upamćen dogodio se takođe na US openu. U finalu 2009. godine sa Kim Klajsters, meč je prekinut zbog druge opomene koju je dobila Amerikanka. Napravila je prestup prilikom drugog servisa i poklonila meč loptu rivalki, a sa tim se nije složila, što se čini i poštenim.
"Kunem se bogom da ću uzeti ovu lopticu i gurnuti ti je do dna grla", rekla je linijskom sudiji, koji je takođe bio žena.

"Pretila mi je da će me ubiti", jadala se zvaničnom delegatu gospođa sudija, pa je on dodelio pobedu Klajstersovoj. Serena se sportski pozdravila sa svojom protivnicom, jer ipak nije ona kriva.

LINIJSKI SUDIJA DOBIO PO CEVANICI

Moramo da se prisetimo onog incidenta iz finala Kvinsa, kada je David Nalbandijan iznerviran udario nogom u reklamu, a iza reklame je bila noga linijskog sudije.

VERDASKO - SAM PROTIV SVIH

Veliki rivalitet vlada između Španaca i Francuza, u svakom pogledu, pa čak i na teniskom terenu. Tokom finala turnira u Nici 2010. godine, Verdasko se svađao sa Rišarom Gaskeom i celokupnom publikom. Urnebesne scene je nepotrebno objašnjavati, pogledajte i nasmejte se do suza:
"Vi ste najgora publika na svetu", govorio je Verdasko

BOGOMOLOV SE NALJUTIO I NAPUSTIO MEČ

U polufinalu čelendžera u Vinetki, sastali su se Aleks Bogomolov Junior i Bredli Klan. Bogomolov je smatrao da je jedna lopta otišla u aut, prestao je da igra, ali sudija nije tako mislio. Zbog toga, Bogomolov je skinuo majicu, izašao sa terena i predao meč. Dame, uživajte!

ONO KADA ČELA PLJUNE KA HJUITU

Lejton Hjuit je uvek bio poznat kao provokator, što se u jednom navratu uopšte nije svidelo Huanu Ignasiju Čeli. Australijanac je slavio kada je Čela mašio čiste udarce na njihovom meču u Melburnu 2005. godine, pa je na kraju gema, dok su se teniseri mimoilazili, Argentinac pljunuo svog rivala. Krajnji stadijum nepoštovanja fer pleja i uličarskog ponašanja

MIRKA PLAČE, VAVRINKA SE BUNI

Ovo se dogodilo pre manje od pola godine. Mirka Federer je tokom polufinala Masters kupa u Londonu počela da sa tribina provocira Stana Vavrinku oponašanjem jecanja i plača, kako bi pomogla suprugu da se plasira u finale. Slabije rangiranog od dvojice švajcarskih tenisera je to vrlo pogodilo, pa je u nekim navratima pokušavao i da ubedi sudiju da je izbaci sa tribina. Srećom po Švajcarsku, njih dvojica su to izgladili i nepunih mesec dana kasnije postali šampioni Dejvis kupa- prvi put u istoriji. Međutim, ovaj detalj bacio je senku na kompletnu porodicu Federer.

Sećamo se da je Rodžer morao da preda finale Novaku zbog navodnih problema sa leđima.

TUČA FUDBALSKIH RAZMERA NA TRIBINAMA

Ukoliko ste ovih dana nervozni, pogledajte ovo. I ne budite naivni: nije ovo scena sa nekog vatrenog turskog ili grčkog derbija u fudbalu.

Pogledajte sada i Novakov incident iz Majamija, uporedite, i sami procenite da li može da se nadmeće i sa jednom od ovih neverovatnih scena.

Komentari / 0

Ostavite komentar