Кирби позвао Вучића да посјети Вашингтон

Амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби пренио је данас премијеру Србије Александру Вучићу позив америчког потпредсједника Џозефа Бајдена да посјети Вашингтон, што би, како је рекао, допринијело унапређењу билатералних односа.

Србија 09.04.2015 | 14:38
Кирби позвао Вучића да посјети Вашингтон

Кирби је данас током састанка са Вучићем констатовао да реформске мјере Владе Србије почињу да дају "опипљиве" резултате, јер се примјећује побољшање економске ситуације у земљи, саопштено је из канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

У саопштењу се наводи да су Кирби и Вучић констатовали да постоји напредак у дијалогу Београда и Приштине и размотрили више регионалних и међународних питања, посебно у свјетлу предсједавања Србије ОЕБС-ом.

Вучић је истакао опредијељеност Србије да доприноси политичкој и економској стабилности региона, као основе напретка свих земаља западног Балкана, као и пуну посвећеност Београда европским интеграцијама.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Објективно

09.04.2015 12:47

Друго несто Американце брине, а по мало и боли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

09.04.2015 12:55

Зову амери само да засмрде или да уцјењују.Сад је вјероватно "проблем" што иде Гарда и предсједник Николић на Параду у Москву. Настоје да Вучића "убиједе" да то није у интересу Српског приближавања ЕУ (иако ми сви добро знамо да Србија никад неће бити у ЕУ). Вјероватно се морамо "угледати" на "демократску" Црну Гору и у последњи тренутак одгодити посјету Русији.

ОДГОВОРИТЕ