Kirbi pozvao Vučića da posjeti Vašington

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi prenio je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću poziv američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena da posjeti Vašington, što bi, kako je rekao, doprinijelo unapređenju bilateralnih odnosa.

Srbija 09.04.2015 | 14:38
Kirbi pozvao Vučića da posjeti Vašington

Kirbi je danas tokom sastanka sa Vučićem konstatovao da reformske mjere Vlade Srbije počinju da daju "opipljive" rezultate, jer se primjećuje poboljšanje ekonomske situacije u zemlji, saopšteno je iz kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

U saopštenju se navodi da su Kirbi i Vučić konstatovali da postoji napredak u dijalogu Beograda i Prištine i razmotrili više regionalnih i međunarodnih pitanja, posebno u svjetlu predsjedavanja Srbije OEBS-om.

Vučić je istakao opredijeljenost Srbije da doprinosi političkoj i ekonomskoj stabilnosti regiona, kao osnove napretka svih zemalja zapadnog Balkana, kao i punu posvećenost Beograda evropskim integracijama.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Objektivno

09.04.2015 12:47

Drugo nesto Amerikance brine, a po malo i boli.

ODGOVORITE
Name

Требиње

09.04.2015 12:55

Зову амери само да засмрде или да уцјењују.Сад је вјероватно "проблем" што иде Гарда и предсједник Николић на Параду у Москву. Настоје да Вучића "убиједе" да то није у интересу Српског приближавања ЕУ (иако ми сви добро знамо да Србија никад неће бити у ЕУ). Вјероватно се морамо "угледати" на "демократску" Црну Гору и у последњи тренутак одгодити посјету Русији.

ODGOVORITE