Пелегрини остаје у Ситију, јер...

Вијера још зелен, Симеоне “некултуран“ за Етихад? На крају сезоне тренер, али и извршни директор Феран Соријано и спортски директор Чики Бегиристајн мораће да власницима тима из Манчестера положе рачуне и објасне како су на појачања спискали 165.000.000 евра, а да су иоле значајнији траг оставили само Демикелис и Фернандињо?

Фудбал 10.04.2015 | 22:20
Пелегрини остаје у Ситију, јер...

Једну титулу им је донео, али с обзиром на то колико се новца последњих година слило у тим Манчестер Ситија пребогати власници клуба са Блиског истока не могу да буду сасвим задовољни. Део јавности сматра да је тим зрео за реконструкцију, а немали њен део и да је Мануел Пелегрини једноставно загризао више но што може да сажваће. Ипак, према последњим информацијама са Етихада Чиленац ће највероватније задржати посао упркос томе што је Челсију већ препустио титулу поразом од Кристала Паласа.

Пелегрини ће, као и извршни директор Феран Соријано и спортски директор Чики Бегиристајн, управи клуба морати да положи рачуне на крају сезоне. И нема сумње да ће арапски мултимилијардери имати шта да замере поменутом трију. Али изгледа да неће имати – киме да их замене? Наиме према писању угледног Гардијана Грађани већ неко време трагају за Пелегринијевим наследником, али им наруку не иде ситуација на тржишу. Пре свега јер је Пеп Гвардиола истакао да ће до краја одрадити уговор у Бајерну, односно да ће се у Минхену задржати до краја сезоне 2015/2016.

Карло Анчелоти тешко да ће прихватити понуду таман и ако напусти Реал, пошто су на Етихаду по одласку Роберта Манчинија предност дали баш Пелегринију. Као кандидат је фигурирао и Дијего Симеоне, али је у енглеском клубу процењено да Атлетиков крвнички стил игре није довољно префињен за Ситијеве аспирације?!

У клубу су пак задовољни како у млађим селекцијама ради Патрик Вијера, који је побрао симпатије свих у управи, па се о њему озбиљно размишља као о будућем шефу струке. Али засад прослављени Француз просто нема довољно искуства како би сео у ужарену фотељу. У случају да Пелегрини ипак добије отказ пре краја сезоне, а тренутно нема назнака за тако нешто, Вијера би могао да добије задатак да угаси пожар, као што је прошле сезоне у Манчестер јунајтеду то радио Рајан Гигс када је четири кола пре краја смењен Дејвид Мојес.

Управо би недељни градски дерби са Јунајтедом могао да одлучи много тога. Пре свега о Пелегринијевој судбини на кормилу Грађана. Гардијан такође наводи да Соријано и Бегиристајн не морају да брину за посао, иако ће он њих бити затражено да екипу освеже младим, али врхунским играчима. Истина, мораће да објасне и зашто су дозволили да на појачања потроше невероватних 120.000.000 фунти (око 165.000.000 евра), а да притом иоле значајнији траг оставе само Мартин Демикелис и Фернандињо? Алваро Негредо већ је отишао, Стеван Јоветић је на излазним вратима, Елијаким Мангала се испоставио као преплаћен играч, Вилфред Бони се још чека...

Коментари / 0

Оставите коментар