Pelegrini ostaje u Sitiju, jer...

Vijera još zelen, Simeone “nekulturan“ za Etihad? Na kraju sezone trener, ali i izvršni direktor Feran Sorijano i sportski direktor Čiki Begiristajn moraće da vlasnicima tima iz Mančestera polože račune i objasne kako su na pojačanja spiskali 165.000.000 evra, a da su iole značajniji trag ostavili samo Demikelis i Fernandinjo?

Fudbal 10.04.2015 | 22:20
Pelegrini ostaje u Sitiju, jer...

Jednu titulu im je doneo, ali s obzirom na to koliko se novca poslednjih godina slilo u tim Mančester Sitija prebogati vlasnici kluba sa Bliskog istoka ne mogu da budu sasvim zadovoljni. Deo javnosti smatra da je tim zreo za rekonstrukciju, a nemali njen deo i da je Manuel Pelegrini jednostavno zagrizao više no što može da sažvaće. Ipak, prema poslednjim informacijama sa Etihada Čilenac će najverovatnije zadržati posao uprkos tome što je Čelsiju već prepustio titulu porazom od Kristala Palasa.

Pelegrini će, kao i izvršni direktor Feran Sorijano i sportski direktor Čiki Begiristajn, upravi kluba morati da položi račune na kraju sezone. I nema sumnje da će arapski multimilijarderi imati šta da zamere pomenutom triju. Ali izgleda da neće imati – kime da ih zamene? Naime prema pisanju uglednog Gardijana Građani već neko vreme tragaju za Pelegrinijevim naslednikom, ali im naruku ne ide situacija na tržišu. Pre svega jer je Pep Gvardiola istakao da će do kraja odraditi ugovor u Bajernu, odnosno da će se u Minhenu zadržati do kraja sezone 2015/2016.

Karlo Ančeloti teško da će prihvatiti ponudu taman i ako napusti Real, pošto su na Etihadu po odlasku Roberta Mančinija prednost dali baš Pelegriniju. Kao kandidat je figurirao i Dijego Simeone, ali je u engleskom klubu procenjeno da Atletikov krvnički stil igre nije dovoljno prefinjen za Sitijeve aspiracije?!

U klubu su pak zadovoljni kako u mlađim selekcijama radi Patrik Vijera, koji je pobrao simpatije svih u upravi, pa se o njemu ozbiljno razmišlja kao o budućem šefu struke. Ali zasad proslavljeni Francuz prosto nema dovoljno iskustva kako bi seo u užarenu fotelju. U slučaju da Pelegrini ipak dobije otkaz pre kraja sezone, a trenutno nema naznaka za tako nešto, Vijera bi mogao da dobije zadatak da ugasi požar, kao što je prošle sezone u Mančester junajtedu to radio Rajan Gigs kada je četiri kola pre kraja smenjen Dejvid Mojes.

Upravo bi nedeljni gradski derbi sa Junajtedom mogao da odluči mnogo toga. Pre svega o Pelegrinijevoj sudbini na kormilu Građana. Gardijan takođe navodi da Sorijano i Begiristajn ne moraju da brinu za posao, iako će on njih biti zatraženo da ekipu osveže mladim, ali vrhunskim igračima. Istina, moraće da objasne i zašto su dozvolili da na pojačanja potroše neverovatnih 120.000.000 funti (oko 165.000.000 evra), a da pritom iole značajniji trag ostave samo Martin Demikelis i Fernandinjo? Alvaro Negredo već je otišao, Stevan Jovetić je na izlaznim vratima, Elijakim Mangala se ispostavio kao preplaćen igrač, Vilfred Boni se još čeka...

Komentari / 0

Ostavite komentar