Одбити реорганизацију ФК "Борац"

Градски одбор СДС-а Бањалука позвао је локалну власт да одбије план реорганизације Фудбалског клуба /ФК/ "Борац", поручивши да ће СДС покренути све легитимне политичке начине да то заустави.

Република Српска 09.04.2015 | 13:22
Одбити реорганизацију ФК "Борац"

Потпредсједник градског одбора Давор Шешић рекао је да план реорганизације подразумијева гашење "Борца" и формирање новог клуба, тако што ће Фудбалски клуб "Крупа" промијенити име и преузети га, при чему постоји опасност да се земљиште на којем се налази градски стадион претвори у грађевинско.

"Намјера им је да у наредних неколико година, након давања на кориштење појединцима, то земљиште, које вриједи неколико десетина милиона КМ, пренесу у њихово власништво", тврди Шешић.

Он је позвао и савјете мјесних заједница да организују зборове грађана на којима ће рећи своје мишљење, али и надлежно тужилаштво да испита пословање ФК "Борац" и открије одговорне за стварање дуга од 13 милиона КМ.

Коментаришући изјаву градоначелника Бањалуке Слободана Гаврановића да нема стечаја у овом клубу и да ће његова судбина зависити од органа управе, Шешић је рекао да је градоначелник и у другим питањима на почетку имао један став, па га на крају мијењао.

Члан Градског одбора Перо Баришић рекао је да се СДС оштро противи оваквом плану и да ће покренути све легитимне политичке начине да заустави, као је навео, потенцијалну спортску пљачку.

Члан Градског одбора Александар Петковић рекао је да се планом предвиђа издвајање 600.000 КМ из градског буџета за новоформирани клуб. "Ако већ постоји тај новац, зашто се он не додијели постојећем клубу, већ се чека да га преузме појединац?", упитао је Петковић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

09.04.2015 11:48

Какав новоформирани клуб? У овој вуко..ини све го лопов до лопова а главни лопов их све штити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

09.04.2015 12:20

Прочитај текст на БлогВасковић јер је то пре пар дана јасно изложио...

Name

ЖИКА Ж

09.04.2015 12:17

БАЊАЛУКА НЕ ПОСТОЈИ. ГРБ БАЊАЛУКЕ НЕ ПОСТОЈИ. ФК БОРАЦ ИЗ БАЊАЛУКЕ НЕ ПОСТОЈИ.БАЊАЛУКА КАО ГЛАВНИ ГРАД НЕ ПОСТОЈИ.КАКО СТВАРИ СТОЈЕ БИВША БАЊАЛУКА ЋЕ СЕ ПРИПОЈИТИ КРУПИ НА ВРБАСУ И ТАКО ЋЕ СЕ ЗВАТИ. БОЉЕ И ТО НЕГО ДОДИКОВАЦ И ЛИ НЕШТО ДРУГО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његош

09.04.2015 13:49

Укините Рудоњин сеоски кошаркашки клуб...

ОДГОВОРИТЕ