Odbiti reorganizaciju FK "Borac"

Gradski odbor SDS-a Banjaluka pozvao je lokalnu vlast da odbije plan reorganizacije Fudbalskog kluba /FK/ "Borac", poručivši da će SDS pokrenuti sve legitimne političke načine da to zaustavi.

Republika Srpska 09.04.2015 | 13:22
Odbiti reorganizaciju FK "Borac"

Potpredsjednik gradskog odbora Davor Šešić rekao je da plan reorganizacije podrazumijeva gašenje "Borca" i formiranje novog kluba, tako što će Fudbalski klub "Krupa" promijeniti ime i preuzeti ga, pri čemu postoji opasnost da se zemljište na kojem se nalazi gradski stadion pretvori u građevinsko.

"Namjera im je da u narednih nekoliko godina, nakon davanja na korištenje pojedincima, to zemljište, koje vrijedi nekoliko desetina miliona KM, prenesu u njihovo vlasništvo", tvrdi Šešić.

On je pozvao i savjete mjesnih zajednica da organizuju zborove građana na kojima će reći svoje mišljenje, ali i nadležno tužilaštvo da ispita poslovanje FK "Borac" i otkrije odgovorne za stvaranje duga od 13 miliona KM.

Komentarišući izjavu gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića da nema stečaja u ovom klubu i da će njegova sudbina zavisiti od organa uprave, Šešić je rekao da je gradonačelnik i u drugim pitanjima na početku imao jedan stav, pa ga na kraju mijenjao.

Član Gradskog odbora Pero Barišić rekao je da se SDS oštro protivi ovakvom planu i da će pokrenuti sve legitimne političke načine da zaustavi, kao je naveo, potencijalnu sportsku pljačku.

Član Gradskog odbora Aleksandar Petković rekao je da se planom predviđa izdvajanje 600.000 KM iz gradskog budžeta za novoformirani klub. "Ako već postoji taj novac, zašto se on ne dodijeli postojećem klubu, već se čeka da ga preuzme pojedinac?", upitao je Petković.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Banjalučanin

09.04.2015 11:48

Kakav novoformirani klub? U ovoj vuko..ini sve go lopov do lopova a glavni lopov ih sve štiti.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

09.04.2015 12:20

Pročitaj tekst na BlogVasković jer je to pre par dana jasno izložio...

Name

ŽIKA Ž

09.04.2015 12:17

BANJALUKA NE POSTOJI. GRB BANJALUKE NE POSTOJI. FK BORAC IZ BANJALUKE NE POSTOJI.BANJALUKA KAO GLAVNI GRAD NE POSTOJI.KAKO STVARI STOJE BIVŠA BANJALUKA ĆE SE PRIPOJITI KRUPI NA VRBASU I TAKO ĆE SE ZVATI. BOLJE I TO NEGO DODIKOVAC I LI NEŠTO DRUGO.

ODGOVORITE
Name

Njegoš

09.04.2015 13:49

Ukinite Rudonjin seoski košarkaški klub...

ODGOVORITE