Ибракадабра у ''Клубу 100'' ПСЖ-а!

Најбољи фудбалер Пари Сен Жермена Златан Ибрахимовић ушао је у ’клуб 100’ головима које је постигао у полуфиналу Купа против Сент Етјена.

Фудбал 10.04.2015 | 10:20
Ибракадабра у ''Клубу 100'' ПСЖ-а!

ПСЖ је у полуфиналу надиграо Сент Етјен 4:1, а меч је преломио управо Швеђанин са два поготка у последњих десет минута утакмице.

Ибрахимовић је до јубиларног 100. поготка стигао у 21. минуту када је ’Свецима’ донео вођство, а онда је употпунио хет-трик у финишу.

Златан је у Лиги 1 постигао 76 погодака, 9 је додао у Купу, 15 у европским такмичењима, док је у осталим био стрелац још два пута.

„Није битно ко је стрелац, али сам захваљујући тиму стигао до 100. гола за ПСЖ и срећан сам због тога. Можемо остварити нешто велико ове сезоне и прилику за први трофеј имамо у суботу (финале Лига купа против Бастије). Освојили смо Трофеј шампиона на старту сезоне и наставићемо да се трудимо“, рекао је Ибрахимовић.

Шеф струке Сент Етјена Кристоф Галтиер поручио је након пораза како је Ибрахимовић најбољи страни играч који је икада наступао у Француској.

„Он је најбољи странац који је икада заиграо у Француској“, јасан је тренер екипе којој је Швеђанин ове сезоне постигао укупно девет погодака.

Парижани предвођени Ибром имају шансу да ове сезоне освоје четвороструку круну – осим финала Лига купа са Бастијом играју финале Купа против Оксера, у првенству се са Олимпиком из Лиона бори за титулу, док га у четвртфиналу Лиге шампиона очекује двомеч са Барселоном.

Коментари / 0

Оставите коментар